Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
25°C
18°C
JUTRI
28°C
19°C
Deli
1556

Letošnji novomašnik tudi že v Občini Brezovica

V torek, 9.7.2019, nas je obiskal g. Rok Pogačnik iz Radovljice, ki je edini letošnji novomašnik iz gorenjskih župnij. Kot je povedal radovljiški župnik g. Andrej Župan, so novomašnika slovesno sprejeli v cerkvi svetega Petra v Radovljici, v soboto 29.6. zvečer. Najbolj slovesna pa je bila svečanost nove maše, ki je bila v nedeljo 30.6.2019.

Devet dni po novi maši pa je imel novomašnik Rok Pogačnik sveto mašo tudi v cerkvi Svete Trojice na Gulču. Največ zaslug za to imajo seveda Radovljiške skavtinje in skavti, ki so v Ašičevem domu in na Brcih uživali na skavtskem taboru. Iz Radovljice na Brezovico ter nazaj pa so se pripeljali z vlakom.

Novomašnik g. Rok je o vzrokih za odločitev za duhovniški poklic povedal za časnik Družina: »Privlačila me je lepota liturgije, zgled domačega župnika, ob katerem sem začutil, da živi nekaj posebnega, in to, da sem v župniji našel okolje, v katerem sem se počutil zelo dobro. Misel na duhovništvo je bila skoraj naravna«.

Rok Pogačnik je maturiral na Škofijski klasični gimnaziji leta 2012 in vstopil v ljubljansko bogoslovno semenišče. Med študijem je dve leti in pol preživel na Poljskem, marca leta 2018 pa se je vrnil domov. »Čeprav je poklic zame predvsem skrivnost, pa vem, da je v Bogu prihodnost in čutim, da sem s tem, ko sem mu podaril svoje življenje, naredil najboljši korak,« je še dodal.

Vesel sem, da se tudi na ta način spoznavamo med seboj in koristno izrabljamo prosti čas.

Vnanje Gorice, 10.7.2019

 

 

Drago Stanovnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi