Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
15°C
-2°C
PON.
15°C
-2°C
Deli
975

Mladim so se pridružile tudi družine

Na rednem letnem občnem zboru Občinskega društva podeželske mladine Brezovica, ki je bil v Ašičevem domu, smo skupaj pregledali opravljeno delo v lanskem letu in sprejeli načrte za delo v letu 2018. Zahvalili smo se še posebej Občini Brezovica in vsem dobrotnicam ter dobrotnikom, ki na katerikoli način koristite ne samo društvu, pač pa predvsem širšim družinam v vašem okolju, naselju, župniji, občini in širše. Zahvaljujemo se tudi vsem zaslužnim za to, da se je Občina Brezovica v zadnjih skoraj 30 letih prenovila skoraj v celoti na komunalno infrastrukturnem področju.

To je pohvalno, saj smo tako dosegli pomemben uspeh, ki nas spodbuja, da si zadamo nove cilje in temu primerno tudi delujemo. Preleteli smo pestro zgodovino delovanja društva in »Projekta prenove naselij in izboljšanja sožitja med vsemi ljudmi«, in se dotaknili tudi mednarodnega srečanja za edinost in sožitje med vsemi ljudmi, ki smo se ga tik pred občnim zborom udeležili v Castengandolfu pri Rimu. Tudi tu smo ob srečanju s podobno mislečimi iz vseh koncev sveta nabrali novo energijo za delo v skupno dobro tudi v naprej.

Med pomembnejše sklepe sodi tudi dopolnitev imena društva, saj vsi živimo v družinah in prav iz njih, prihaja vedno več pobud, da se pridružijo mladim si tako še bolj pomagamo vsi med seboj. Pa tudi do sedaj so mladi vseskozi povezovali vse generacije in delujejo medgeneracijsko. Podobno se je tudi Ašičevemu domu dodalo še ime dobrotnice Marije Klemen. Z občnega zbora je bilo poslano pismo v Bruselj, saj želimo aktivno sodelovati v projektu »Pametne vasi«, ki ga vodi in se zelo ujema z našim dosedanjim delom v Projektom prenove naselij in izboljšanja zaupanja med vsemi ljudmi. Naš evroposlanec g. Franc Bogovič nam je v svojem pisnemu odgovoru čestital za že doseženo in nam obljubil svojo podporo pri našem delu v naprej.

Slediljo še tri povabila:

- k ogledu filma, ki ga je posnel naš občan David Sipoš, z naslovom Goreči škof, in je v ZDA že zmagal na filmskem festivalu. Predvajan bo 27.1. ob 20,. uri, v Marijinem domu na Brezovici. S tem filmom vstopamo v mesec izboljšanja medsebojne kulture na vseh področjih.

- na 11. srečanje 28.1. ob 16. uri pri Svetem Pavlu na Vrhniki. Tako, kot zaradi srečanj poznamo med seboj v domačem kraju, so se naši predniki srečevali tudi medkrajevno. Na Vrhniko gremo peš ob 12. uri izpred cerkve na Brezovici. Med triurno hojo po ravnem, je dovolj priložnosti za pogovor, na Vrhniki pa nas tudi postrežejo prijazne domačinke in domačini, z dobrotami za telo in dušo. Zahvala vsem, da ohranjamo tudi to lepo navado naših prednikov. Priložen je tudi zemljevid poti, ki ni naporna in poteka po stranskih poteh in trasi stare vrhniške proge.

- peš ali s kolesi ste vabljeni na Ašičeve varne barjanske poti tudi takrat, ko imate čas. Ob tem pa poskrbimo, še preden narava ozeleni, da tam ne bo smeti! V sredo 21.3. ob 57. Sosedovem dnevu (pomladnem enakonočju), pa smo bo ob primernem vremenu povabljeni na kolesarjenje v okviru projekta SLO kolesari 2018.

Predloge in prijave za društvo in za aktinosti pa sprejemamo na 051 344 688.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!