Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
7°C
-2°C
JUTRI
6°C
-3°C
Deli
4008

Zimska pravljica v vrtcih Brezovica

V enoti Vnanje Gorice se je začelo praznično vzdušje že konec meseca novembra. V teh dneh še bolj razmišljamo o tem, kako bi lahko drug drugemu pomagali in bližnjega razveselili. Tudi mi smo se odločili, da se med seboj povežemo in stopimo skupaj, zato smo organizirali Zimsko pravljico – dobrodelno prireditev, katere zbrana sredstva so bila namenjena našemu varovancu, dečku s cerebralno paralizo.

Zimsko pravljico smo pričarali z okrasitvijo igralnic in celotnega vrtca. Uvod v pravljično vzdušje je bila predstava Gledališča Fru-fru Muca Copatarica. Na vhodu je otroke in starše pričakala babica Zima, ki jih je popeljala k pravljičarki Barbari in Pingvinčkovi pošti ter Gledališču Zapik s Kamišibajem. Tako otroci kot tudi starši so se lahko sprostili ob zvokih gongov z Ireno, spoznavali manj znane in doma izdelane inštrumente ter Samove sestavljanke. Otroci so se lahko preizkusili v didaktičnih igrah, namenjenih slepim in slabovidnim, skupaj s specialno pedagoginjo Evo.

V dneh pred prireditvijo so v starejših skupinah v Vrtcih Brezovica slikali na platna reprodukcije znanih slikarjev in po lastnem navdihu pod mentorstvom akademskih slikarjev in likovnih pedagogov. Vsa dela so bila razstavljena v eni od igralnic, kjer je bila licitacija in možnost nakupa le-teh. Izpod veščih ustvarjalnih rok naših kuharic so nastale kruhove košarice s piškoti, medeni vrtec in slastni čokoladni ježki, ki so napolnili lačne želodčke otrok in staršev.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki ste na kakršenkoli način prispevali in pomagali pri izvedbi Zimske pravljice. S tem smo pripomogli, da je prireditev uspela nad našimi pričakovanji in da bo imel naš varovanec lepšo prihodnost.

 

Strokovni delavci enote Vnanje Gorice

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!