Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
31°C
18°C
JUTRI
33°C
19°C
Deli

Zahvala za nam ugodne čase in pobuda za še boljši svet

Ob vsakdanjem poslušanju novic o grozotah, ki jih doživljajo ljudje po svetu, zaradi naravnih in drugih nesreč, smo res lahko veseli in hvaležni tudi za mir in vse ugodnosti, vključno z našim življenjem in zdravjem, ki so nam podarjene. Seveda pa samo hvaležnost ni dovolj, pač pa je potrebna tudi naša konkretna pomoč vsem tistim, ki jih življenje tudi pri nas in ne le po svetu, še posebej preizkuša. V tem smislu tudi spoznavamo vedno več oblik in primerov ljudi, ki živijo v hudih stiskah tudi med nami in jim zato ne le lahko, pač pa tudi moramo pomagati. Da bi lahko pomagali, pa se moramo o teh stiskah pogovarjati in jih tudi reševati v okolju, kjer se pojavljajo. Uspeh pa je največ podobno, kot tudi na mnogih drugih področjih, odvisden od nas samih, saj se nre moremo zanašati na veljavno zakonodajo, ki žal, bolj ščiti storilce od žrtev...
Na drugem Antonovem večeru smo se na Brezovici med drugim pogovarjali tudi o strahu pred izgubo ljubljene osebe. Pogovor pa je vodila naša občanka izr. prof. dr. Tanja Repič Slavič,.
Še posebej je poudarila, da izguba ljubljene osebe ni samo smrt, pač pa tudi vsaka zloraba primernega odnosa do drugega človeka. Glede na njene terapevtske izkušnje je tudi opozorila, da je storjenega veliko hudega že v domačih družinah samih in sicer med partnerjena, med generacijami in kar je najhuje tudi nad otroci. Vse to pa se potem izraža tudi v napetostih med sosedi in vsemi drugimi ljudmi.

O nasilju nad otroci smo se pogovarjali tudi že na osmem Antonovem večeru 2014. Raziskave kažejo, da je v Sloveniji zlorabljenih 20 % otrok . V smislu osveščanja, prepoznavanja in ukrepanja pa prisluhnimo tudi temu pogovoru.

 V celem letu in še posebej v mesecu hvaležnosti je torej prav, da si prizadevajmo za boljši svet predvsem v okolju, kjer živimo in delamo, saj imamo prav tam tudi največji vpliv.

Pa tudi pregovor pravi, da se po družini prepozna narod podobno, kot se po jutru pozna dan.
To ima še poseben pomen tudi zato, ker je javno mnenje in žal še marsikdo nenaklonjen družini. Morda tudi zato, ker želi škodovati narodu na podoben način kot so to počno okupatorji.....

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

MBA vhodna vrata in okna
Kadrovska Asistenca-stranski