Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
17°C
-1°C
JUTRI
20°C
1°C
Deli

Z dr. Borutom Škodlarjem o prepoznavanju shizofrenije in depresije

Na Antonovem večeru, ki je bil v soboto, 10. novembra, v Marijinem domu na Brezovici, je bil z nami naš občan dr. Borut Škodlarpsihiater, terapevt, predavatelj na Medicinski fakulteti in namestnik predstojnika Kliničnega oddelka za mentalno zdravje v Ljubljani, ki je znan tudi po tem, da velikokrat svetuje in pomaga tudi v medijih. Spregovoril nam je o dveh najpogostejših duševnih boleznih  shizofreniji in depresiji.

Predstavil nam je značilnosti teh bolezni ter kako poteka psihiatrična obravnava in zdravljenje teh bolnikov. Osvetlil pa nam je tudi pogled na to, kako vera in molitev pri tovrstnih boleznih pomagata bolnikom in svojcem.

Čeprav je bila udeležba res velika ni bilo čutiti zadržanosti, saj je stekel zanimiv pogovor, ki je razkril veliko spoznanj, na katere mnogi do sedaj  še niti pomislili nismo. Spet drugi pa so zaradi svojih življenjskih preizkušenj doživeli že veliko hudega. Med prisotnimi pa je bilo tudi več ljudi s prakso na tem področju.

Vsi pa smo se razšli s spoznanjem, da nismo izpostavljeni samo vidnim nevarnostim, pač pa tudi nevidnim. Tudi zato smo še bolj hvaležni za dar zdravja, ob enem pa moramo biti pozorni in si med seboj še bolj pomagati tako zdravi, kot tudi prepoznavati simptome bolezni ter čim prej pravilno ukrepati.

Zaradi omejitve prostora pa je objavljenih le nekaj prosojnic.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi