Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
32°C
19°C
JUTRI
28°C
19°C

Na svetovnem kongresu na Aljaski tudi naš občan

Letna konferenca KDD je vodilna interdisciplinarna konferenca, ki združuje raziskovalce in praktike na področju podatkovne znanosti, rudarjenja podatkov, odkrivanja znanja, obsežne analitike podatkov in velikih podatkov iz celega sveta. Letošnja je že 25. po vrsti in poteka od 4. do 8. avgusta 2019, v kraju Anchorage na Alaski.

Ker se je slovenska ekipa, ki jo sestavljajo Vito Pešič, Matic Ritonja, Žan Šebrek, Jan Šuštar in naš občan Janez Stanovnik dobro odrezala že na lanski konferenci v Londonu, so jih z Instituta Jožef Stefan k sodelovanju povabili tudi letos.

 

Zanimive teme vključujejo obsežne sisteme za analizo besedila in grafov, strojno učenje, optimizacijo, vzporedno in porazdeljeno kopanje podatkov (oblak, zmanjšanje zemljevidov), nove algoritmične in statistične tehnike za velike podatke. Dobrodošli pa so vedno tudi vizionarski prispevki o novih in nastajajočih temah pa tudi dokumenti, usmerjeni v aplikacijo, ki prispevajo k inovativnemu tehničnemu prispevanju k raziskavam. Tako je vsebina letne konference prav po zaslugi naše ekipe ohranjena in dostopna tudi v Sloveniji.

 

Drago Stanovnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi