Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: Predsednik vlade RS in ministrica na uvodnem dogodku projekta Skupaj smo večji

V torek, 28. marca 2017, sta se ob 14. uri na Osnovni šoli Brezovica pri Ljubljani uvodnega dogodka projekta Skupaj smo večji udeležila tudi predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

 

V projektu Skupaj smo večji bodo otroci in mladostniki iz Slovenije do maja 2017 ustvarjali največjo sestavljeno risbo na svetu, ki jo bodo nato prijavili za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Cilj projekta je otrokom in mladostnikom dati izkušnjo, da lahko v življenju uresničijo pomembne, velike cilje. 

Otroci in mladostniki iz slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol, pa tudi odrasli, ki jim bodo pri tem pomagali, bodo risali risbe na vsebino »to sem jaz, to smo mi«, in sicer bodo risali človeka – sebe ali koga, ki jim je pri srcu. Iz vseh zbranih risb bodo nato šolarji OŠ Brezovica pri Ljubljani skupaj s prijatelji ustvarili največjo sestavljeno risbo na svetu in jo prijavili za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

 

Namen projekta je otroke usmeriti k pozitivnim ciljem, izzivom, dogodkom, zgodbam in jim dati izkušnjo, da zmorejo skupaj doseči več kot vsak posameznik sam. V ospredju projekta je torej povezovanje ljudi med seboj.

 

Dogodek je s svojim govorom slovesno odprl ustanovitelj in idejni vodja projekta Kristijan Musek Lešnik, ki se je najprej zahvalil vsem prisotnim in članom Nogometne reprezentance Slovenije, ki so kot prvi prispevali izdelke, ter lokalni skupnosti in Osnovni šoli Brezovica za gostiteljstvo projekta. Povedal je tudi, da gre za projekt z zelo preprostim ciljem, in sicer ustvariti največjo sestavljeno risbo oziroma likovni izdelek na svetu.

 

Dogodek je povezovala simpatična Pika Kovač, da pa je bila prireditev še bolj svečana, so se na odru nastopajočih pridružili tudi izvrstna pianistka Ema Zdešar, pevka Ula Ložar, pevski zbor OŠ Brezovica z izbranimi pesmicami o prijateljstvu in drugi šolarji, ki prav tako sodelujejo pri projektu.

 

K projektu se je pridružil tudi sam predsednik vlade RS Miro Cerar, ki je na risbo odtisnil svojo roko, sledila mu je ministrica Maja Makovec Brenčič. Skupaj sta otrokom z veseljem odgovorila na vsa vprašanja in se z njimi fotografirala, seveda pa sta oba še enkrat spodbudila vse otroke, da se družijo in povezujejo in da še naprej ostanejo tako kreativni.

  

Janja Bratuša

Oglejte si tudi