Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Rock se vrača v Vnanje Gorice

Entuziazem, ki je leta 2018 botroval ustanovitvi Zavoda Creatus, se je rodil iz želje po povezovanju skupnosti, druženju, po skrbi za sočloveka in predvsem želje po spodbujanju kreativnosti. Kljub koronskim časom, ki so močno posegli v načrte vseh nas, je zavodu uspelo vztrajati na začrtani poti. Med drugim več glasbenim skupinam omogoča vaje v klubskem prostoru, ki je prav tako plod močne volje nekaj posameznikov in podpore lokalne skupnosti. Težko je ubesediti ponos in veselje ob zelo uspešno prestanem debiju najmlajše izmed njih. Skupino White sugar sestavljajo najstniki, ki sami ustvarjajo svojo glasbo. Tako smo bili v soboto, 7. maja na večeru rocka v Domu krajanov Vnanje Gorice, deležni treh glasbenih skupin iz naše občine, ki vse ustvarjajo svojo lastno glasbo – KAKŠNA EKSPLOZIJA KREATIVNOSTI!

Mladim glasbenikom je sledil udar električnih kitar in »norega« bobnarja zdaj že prekaljene skupine JRB, za prav poseben zaključek večera pa je poskrbela skupina M`gla - tudi zaradi gosta Dušana Debevca na harmoniki.
Trud organizatorjev, da prek dosedanjih izkušenj in prostovoljnega svetovanja strokovnjakov dvorano z improvizacijo spremenijo v prostor, ki dovoli rock ritme, se je obrestoval. Očitno je dvorana začutila veliko željo organizatorjev, izvajalcev in obiskovalcev po (korona eri) dolgo pričakovani izkušnji glasbe v živo.
Nasmehi na obrazih vseh prisotnih in ples do zadnjega akorda so povedali svoje.

Mojca Pristavec Đogić
Zavod Creatus

Oglejte si tudi