Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Pusti se zapeLJati: nadgradili smo sistem sledenja avtobusov

Za boljšo obveščenost potnikov mestnih avtobusov smo obnovili in nadgradili sistem sledenja avtobusov, ki zagotavlja ažurne informacije o prihodih avtobusov na postajališča mestnega potniškega prometa.

Z novim sistemom ALV, ki je nadomestil sistem Telargo, pričakujemo še bolj zanesljive podatke, ki nam bodo pomagali izboljševati storitve za naše potnike.

Nove funkcionalnosti sistema

Novi sistem sledenja avtobusov ima več funkcionalnosti od prejšnjega, omogoča spremljanje porabe goriva, avtomatsko prenašanje podatkov v povezavi z vozili in vozniki v privzete sisteme LPP ter hitrejši prenos podatkov o prihodih avtobusov v druge sisteme, ki napovedujejo prihode vozil. Z zaključkom zadnje faze nadgradnje celotnega sistema delujejo napovedniki ponovno brez napak.

Obveščanje potnikov nenehno izboljšujemo

O prihodih avtobusov so potniki seznanjeni na več mestih: informacije o prihodih avtobusov najpogosteje dobijo preko LED-prikazovalnikov na 124 postajališčih, iz tiskanih voznih redovna več kot 800 postajališčih ter na t. i. »e-papirju« na postajališčih na Slovenski cesti.

Potniki lahko prihode avtobusov spremljajo tudi na zaslonih v avtobusih in na spletni strani www.lpp.si  s pomočjo Google Maps Transit in Prominfo ter z iskalnikom po načrtovanih voznih redih. Informacije o prihodih avtobusov lahko dobijo tudi na mobilnih napravah s pomočjo mobilne aplikacije Urbana. Vpogled v prihode avtobusov nudi tudi klepetalni robot Ljubo iz Ljubljane v Facebookovi aplikaciji Messenger, če v iskalnik vtipkamo npr. ključno besedo »LPP« ali ime postajališča.
Potniki lahko za informacije o prihodih pokličejo tudi na brezplačno telefonsko številko 080 1888.

Novosti v napovednikih prihodov avtobusov

V napovednike na postajališčih smo dodali dve novosti:

  •  zvezdica ob navedeni uri, ki se pojavi v primerih, kadar avtobusi vozijo po statičnem voznem redu
  • dolgotrajnejši obvozi so navedeni neposredno ob linijah z navedbo »obvoz«, zato da potnik obvoz pravočasno prepozna in si na osnovi tega lahko prilagodi pot

S to nadgradnjo smo zaključili pomemben prehod na posodobljen sistem sledenja avtobusov, ki bo potnikom omogočil še bolj učinkovito potovanje z mestnimi avtobusi.

 

 

Preberite še:

Kje lahko spremljate vozne rede: 

Oglejte si tudi