Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Spirala navdiha z dr. Hosto

Včerajšnji Creatusov večer je bil spet nekaj posebnega. Dr. Milan Hosta, filozof in športni pedagog, nas je z dolgoletnimi izkušnjami in obsežnim multidisciplinarnim znanjem vodil od nezavednega k zavedanju sebe, zaznavanju občutij in iskanju lastnih virov, s katerimi se ob padcu z dna odrinemo navzgor in ponovno osmislimo življenje. Še posebej je izpostavil pomembnost zanosa, stanja, v katerem posameznik motivirano usmerja svoje potenciale v določeno mentalno ali fizično aktivnost. Pomembno si je postavljati izzive, še pomembneje je, kako se z njimi soočamo. In Milan nam je pokazal ravno to. Kako uspešno prehoditi pot od stanja stagniranja do konstruktivnega delovanja, ki nam edino lahko postreže s smislom življenja.

Ob koncu večera, ki je bil poln življenjskih resnic in spoznanj ter praktičnih vaj, je sledilo umirjanje z meditacijo, ki je zagotovo pripomoglo k temu, da se je vse slišano prisotnim nežno a globoko vtisnilo v zavest, saj so se na večer odzvali z navdušenjem. 

 

Človek je sam sebi največji vir moči in zdravja. In dr. Hosta dobro ve, kako ju izbrskamo iz prašnega podstrešja ;-)

 

Ob priložnosti se iskreno zahvaljujemo Ani Petrič, direktorici Centra za starejše občane, ki nam vedno brezpogojno odstopi prostor za izvedbo naših brezplačnih dejavnosti za občane. Zaradi nje vas lahko zopet z veseljem povabimo že na naš naslednji večer, ko bomo gostili uglednega psihologa dr. Kristijana Muska Lešnika. Kristijan pravi, da sreče ne najdemo takrat, ko jo besno iščemo; spotaknemo se vanjo, ko angažirani počnemo stvari, ki nam dajejo občutek smisla. Se sliši znano? Za kaj več pa pridite v torek, 4. februarja, ob 18. uri v večnamenski prostor Centra za starejše občane v Notranje Gorice ;-)

 

Mojca Pristavec Đogić

za Zavod Creatus

Oglejte si tudi