Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Po poletnem zatišju smo znova zavihali rokave

Predzadnjo soboto v sicer še pretežno počitniškem avgustu smo bolničarji in bolničarke Rdečega križa preživeli na celodnevnem treningu prve pomoči. Z njim namreč vsako leto po poletju že tradicionalno začenjamo novo »sezono« naših aktivnosti.

Kljub temu, da vremenska napoved ni bila obetavna, se je nebo do zaključka našega druženja vzdržalo puščanja tekočin, ni pa skoparilo z vročimi sončnimi žarki.

Kljub soparnemu ozračju nam je uspelo učinkovito iti skozi precejšnje število scenarijev, ki so vključevali različne oblike nesreč. Nekoliko večjo pozornost smo tokrat namenili reševanju v primeru prometnih nesreč. Razlogov za to žal ni treba posebej izpostavljati, kajne?

Ne glede na tip nesreče pa vedno velja pravilo, da naredimo največ škode, če ne naredimo nič. Zato se ne obračajte stran od oseb, ki potrebujejo pomoč. Že klic na 112 je več kot nič. Če pristopite bolj aktivno, pa ste tudi vi sposobni rešiti življenje. Če v to dvomite, toplo vabljeni, da se nam pridružite v novem sklopu brezplačnih delavnic oživljanja in nudenja prve pomoči, ki se bo v naši občini zopet začel jeseni.

Če ste zamudili našo prvo jesensko delavnico, ki smo jo na povabilo Planinskega društva Podpeč - Preserje ob njihovem tradicionalnem družinskem pohodu na Krim izvedle na vrhu Krima, vas vabimo na naslednjo, ki bo v sredo, 16. 10. 2019, ob 18. uri v Domu krajanov Notranje Gorice.

 

Mojca Pristavec Đogić

Ekipa prve pomoči Občine Brezovica

 

 

Oglejte si tudi