Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
1°C
-2°C
PET.
1°C
0°C

Ne pozabimo na ptice in druge prezeble živali!

Ob novoletnih praznikih se žal tudi v naših krajih bliska in grmi, kot na frontah po svetu. Očitno si morajo storilci tudi na ta način podoživeti konec leta kot sodni dan in konec sveta. Žal pa pri tem ne pomislijo, da je to prav zaradi njihove neobzirnosti, lahko res usodni dan za prezeble in sestradane živali v naravi, ki še težje prenašajo zimsko lakoto in mraz, tudi zaradi naše neodgovorne malomarnosti.

V sedanjem, po zaslugi egoistične večine v družbi, razosebljenem materialističnem svetu, ima žal res vedno manj  ljudi še ohranjen in izostren čut za ravnovesje, tako med ljudmi, kot tudi med vsemi deležniki stvarstva. Zato je prav, da na primeren način in vsak po svoje pomagamo prezeblim živalim, da lažje preživijo zimske mesece, saj so zaradi človeške malomarnosti, kjub napredku komunalne infrastrukture, še vedno s strupi onesnaženi skoraj vsi vodotoki ter zaradi poplav tudi vse poplavne površine. Prav tako zaradi človeške malomarnosti pa je podobno onesnažen tudi zrak in posledično tudi vse drugo.

Da bi se uprli tej za vse škodljivi usmerjenosti, smo se že pred 27. leti, ob nastanku Projekta prenove naselij in izboljšanja zaupanja med vsemi ljudmi, dogovorili tudi, da pozimi namesto raket, petard, ...alkohola in drugih mamil ter preobsežnih daril, raje namenimo denar za krmo, s katero pomagamo divjadi, da lažje preživi zimo.

Namen tega prispevka je torej vabilo, da bi se tudi vi nam,esto izzivanja hudega, raje odločali za medsebojno pomoč, ki naj doseže tudi tiste, ki so nam manj priljubljeni in seveda tudi vse druge šibkejše člene stvarstva ter tako prispevali k večjemu trajnemu ravnovesju v vašem bivanjskem okolju.

 

Želimo vam dobro  pripravo na praznike in vse dobro v letu 2018.

.   

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!