Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

40 oseb se je učilo oživljanja

Včeraj smo članice ekipe prve pomoči Občine Brezovica ponovno izvedle brezplačno delavnico temeljnih postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja (AED). Hvala Centru starejših Notranje Gorice za gostoljubje in uporabo dvorane.

Bile smo presenečene in hkrati vesele nad številčnostjo udeležencev prav vseh generacij. Vesele predvsem zato, ker je bila ta dokaz, da se naši občani vedno bolj zavedajo pomembnosti tovrstnih znanj. Statistika kaže, da se okoli 70 % srčnih zastojev zgodi doma, zato obstaja velika verjetnost, da nam bo znanje oživljanja prišlo prav pri pomoči svojcu.

Veliko udeležencev je bilo tudi že seznanjenih z lokacijo prvega javno dostopnega defibrilatorja v Notranjih Goricah (Mavsarjeva 27) in podpirajo idejo, da bi se v vseh krajih po občini vzpostavila mreža javno dostopnih AED - ker je 10 do 15 minutno čakanje na reševalno vozilo za obolelega s srčnim zastojem brez izvajanja postopkov oživljanja takoj po dogodku največkrat usodno.

Če se vam nam tokrat ni uspelo pridružiti, imate naslednjo možnost, da nas ujamete v domu krajanov v Podpeči, in sicer 14. februarja ob 18. uri.

Mojca Pristavec Đogić
KORK Notranje Gorice

 

Oglejte si tudi