Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Predčasno glasovanje na volitvah za Državni zbor Republike Slovenije

I. PREDČASNO GLASOVANJE: ROKI IN SEZNAM VOLIŠČ

 

Volivke in volivci, ki se ne bodo mogli udeležiti volitev v nedeljo, 24. aprila, lahko (v torek, sreda, četrtek)  19., 20. in 21. aprila med 7. in 19. uro predčasno glasujejo na voliščih za predčasno glasovanje na območju njihovega volilnega okraja. V priponki objavljamo seznam volišč za predčasno glasovanje z lokacijami teh volišč.

 

Za predčasno glasovanje ni potrebna predhodna najava. Volivec za glasovanje potrebuje osebni dokument, s katerim se lahko identificira (npr. osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje).

 

Predčasno glasovanje za volilne enote znotraj naše občine, bo na Gospodarskem razstavišču.  (po seznamu v priponki)

 

 

II. GLASOVANJE IZVEN OKRAJA STALNEGA BIVALIŠČA (NA T. I. VOLIŠČU OMNIA)

 

Volivke in volivci, ki bodo na dan volitev (24. aprila) izven okraja stalnega prebivališča, se lahko odločijo za glasovanje na t. i. volišču omnia (gre za posebna volišča, ki bodo organizirana na sedežih okrajnih volilnih komisij oz. upravnih enot). V priponki objavljamo seznam t. i. omnia volišč.

 

V tem primeru morajo najpozneje v sredo, 20. aprila, do 24. ure oddati posebno vlogo za posebno obliko glasovanja: https://e-uprava.gov.si/podrocja/drzava-druzba/volitve-referendumi/posebne-oblike-glasovanja.html

 

Vlogo za glasovanje na volišču omnia lahko oddajo tudi izseljenci, ki imajo stalno prebivališče v tujini, a  bodo na dan glasovanja v Sloveniji.

 

Volivec za glasovanje na t. i. volišču omnia potrebuje osebni dokument, s katerim se lahko identificira (npr. osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje).


 

Lep pozdrav.

Očina Brezovica

 

Oglejte si tudi