Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
16°C
13°C
NED.
17°C
10°C
940

Pet let delovanja Tržnice Brezovica

Letošnje poletje  je minilo pet let, odkar se vsak petek na Brezovici zberejo lokalni pridelovalci hrane in svoje izdelke ponudijo na Tržnici Brezovica. V petek, 8. oktobra je potekalo malo slavje ob obletnici, ponudba je bila večja, tudi župan občine Brezovica Metod Ropret se je ustavil pri vsaki stojnici ter izkazal svojo podporo projektu.

 

Spodbujanje razvoja podeželja in kmetijstva ter ozaveščanje prebivalstva o pomenu lokalno pridelane hrane sta glavna namena Občine Brezovica ob ustanovitvi Tržnice Brezovica. Ideja o njej se je porodila že leta 2014, takrat se je občina lotila organizacije tržnice, ki je zaživela julija 2015. Letos tako beležimo že peto leto obratovanja. Tržnica je v vmesnem času pridobila kar nekaj rednih obiskovalcev, kjer jih pričaka pestra ponudba domače zelenjave, sadja, testenin, mlečnih in suho-mesnatih izdelkov ter medu, zagotavljajo pa tudi ponudbo sezonskega sadja. Tržnica obratuje vsak petek popoldne od 14. do 18. ure na parkirišču pred gasilskim domom PGD Brezovica ter občinsko stavbo ob Tržaški cesti. 

 

Večji del ponudnikov na tržnici sodeluje že od samega začetka. Občina spodbuja lokalne pridelovalce in pridelovalce iz regije, seveda pa tudi ekološko pridelavo. Ponudniki so naslednji: 

  •  Čebelarstvo Tatjana Grdadolnik – prodaja čebeljih pridelkov, sortni medovi, cvetni prah;
  •  Biodinamična kmetija Ekozelnik – pridelava domače zelenjave, predelava moke;
  •  Ekološka kmetija Božeglav – prireja in predelava kravjega mleka, reja drobnice;
  •  Marija Slana – pridelava domače zelenjave;
  •  Ekološka kmetija Pri Dolencu – ponudba lastnih ekoloških pridelkov;
  •  Kmetija Furjan – pridelava sadja, zelenjave in ameriških borovnic;
  •  Ferjan Jure s.p. – zelenjava, sadje, unikatni leseni izdelki;
  •  Mesnine Bajec – suhomesnati izdelki, sveže meso, meso za piknik, poltrajni izdelki (klobase, hrenovke, tlačenka).

 

 

Eva Povirk

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi