Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Predčasno glasovanje (za volitve) na UE

Spoštovani,

 

Izvedbe referenduma so pristojnost Državne volilne komisije RS. Vse informacije glede volitev najdete na spletnem mestu: https://www.dvk-rs.si/  (pogosta vprašanja:  https://www.dvk-rs.si/index.php/si/pogosta-vprasanja).

 

 

Volišča za predčasno glasovanje na referendumu o ZV-1G bodo odprta v torek 6.7., sredo, 7.7. in četrtek, 8.7. 2021, med 7. in 19. uro. Volilci lahko predčasno glasujejo samo na območju svojega volilnega okraja, oziroma na volišču, ki ga je določila okrajna volilna komisija. Seznam volišč je objavljen na spletni strani DVK: https://www.dvk-rs.si/index.php/si/strani/volisca-za-predcasno-glasovanje, oziroma na: https://www.dvk-rs.si/index.php/si/strani/seznama-volisc-za-predcasno-glasovanje-in-omnia. 

 

 

Predčasno glasovanje za vseh 14 volilnih okrajev na območju Upravne enote Ljubljana (3003 – 3011 in 4005 – 4009), bo možno v torek 6.7., sredo, 7.7. in četrtek 8.7., med 7. in 19. uro na Gospodarskem razstavišču, Dunajska c. 18 (dvorana Kocka – A2),  razen če ste oddali vlogo za glasovanje preko portala e-Uprava.

 

Svetujemo, da si preberete tudi razglas Državne volilne komisije, ki so ga prejela vsa gospodinjstva v RS, z javno objavo in vsemi informacijami glede glasovanja ter besedilnega dela zakona o katerem se na referendumu glasuje.

 

Lep pozdrav.

Očina Brezovica

 

 

 

Dodajamo tudi pojasnilo UE LJ:

 

»Obveščamo vas, da bo predčasno glasovanje na referendumu dne 6. , 7.  in 8. julija. 2021 za vseh 14 volilnih okrajev na območju Upravne enote Ljubljana potekalo na Gospodarskem razstavišču, Dunajska cesta 18, dvorana Kocka (A2), vhod s strani Vilharjeve ceste. Za izvedbo predčasnega glasovanja na eni lokaciji smo se odločili zaradi lažje organizacije in boljše dostopnosti volivkam in volivcem.

Zaradi reorganizacije Upravne enote Ljubljana je nov sedež vseh 14 OVK na Linhartovi cesti 13, Ljubljana, vendar bi bila organizacija predčasnega glasovanja za vseh 14 volilnih okrajev na tej lokaciji s strani dostopnosti volivkam in volivcem težja, saj na navedeni lokaciji obratuje sedež Upravne enote Ljubljana, ki med tednom sprejema stranke, zato smo se odločili, da predčasno glasovanje izvedemo v bližini sedeža, kjer bo vzpostavljenih 14 volišč, prav tako bo na lokaciji zagotovljeno dežurstvo okrajnih volilnih komisij in upravne enote, ki bo omogočalo, da stranke, ki bi izpadle iz volilnega imenika, takoj pridobijo potrdilo in jim ne bo potrebno ponj na Tobačno ulico 5. Prav tako bo volivkam in volivcem zagotovljeno brezplačno parkirišče na območju Gospodarskega razstavišča.«


Okrajna volilna komisija
4007 - Ljubljana Moste - Polje 3

Oglejte si tudi