Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

METEORNE VODE NE SODIJO V KANALIZACIJO!

Ob vsakem deževju ob nadzoru sistema in intervencijah, ki jih opravljamo, ugotovljamo, da imajo nekateri občani nezakonito meteorne vode speljane kar v kanalizacijsko omrežje. Opozarjamo, da je javna kanalizacija v občini Brezovica dimenzionirana in zgrajena izključno za odvajanje fekalne komunalne odpadne vode, zato odvajanje meteorne vode, podtalnice in drenažnih sistemov v javno kanalizacijo ni dovoljeno!

Vse občane ponovno obveščamo, da morajo biti hišni priključki zgrajeni vodotesno in da v javno kanalizacijo ni dovoljeno spuščati meteornih vod. Zaradi dotokov t.i. tuje vode (podtalnica, meteorna voda, ipd.) je povečana obremenitev javne kanalizacije, kot tudi čistilne naprave, kar se kaže skozi večje stroške obratovanja in vzdrževanja. To hkrati pomeni tudi skrajšanje življenjske dobe opreme in naprav, tako na javni kanalizacij kot čistilni napravi.

Vsi uporabniki, ki nimajo ustrezno zgrajenih hišnih priključkov, morajo svoje hišne priključke sanirati na način, da se prepreči dotok tuje vode. Ločiti je treba odvod meteorne in morebitne drenažne vode. V kolikor hišni priključki ne bodo sanirani, bomo o tem dolžni obvestiti pristojni inšpektorat, kršitelji pa bodo dolžni poravnati tudi nastale stroške za interventna vzdrževalna dela in zamenjavo predčasno iztrošene opreme na vakuumskih jaških.

JKP Brezovica d.o.o.

Oglejte si tudi