Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Odločba o podelitvi koncesije na dimnikarskem območju Brezovica

Vlada RS je izdala odločbo, s katero je podelila koncesijo za izvajanje obvezne državne gospodarske javne službe izvajanja meritev, pregledovanja in čiščenja kurilnih naprav, dimnih vodov in zračnikov zaradi varstva okolja in učinkovite rabe energije, varstva človekovega zdravja in varstva pred požarom na dimnikarskem območju Brezovica, podjetnici Administrativne storitve, Mateja Križman s. p., Brezovica.

Sprememba Zakona o varstvu okolja določa, da se za tista koncesijska območja, na katerih ni koncesionarja z veljavno koncesijsko pogodbo po 31. 12. 2015 izvede javni poziv. Vlada na podlagi javnega poziva podeli koncesijo tistemu, ki izpolnjuje predpisane pogoje in zoper njega ni začet postopek za odvzem koncesije. Ministrstvo za okolje in prostor je 3. 8. 2016 objavilo Ponovni javni poziv za podelitev začasne koncesije na dimnikarskem območju Brezovica, na katerega je prejelo pet pravočasnih zahtev.

V primeru več prijav na posamezno dimnikarsko območje ima prednost pri podelitvi oseba, katere sedež je najbližje središču koncesijskega območja. V okviru predhodnega postopka je bilo ugotovljeno, da ima podjetnica Administrativne storitve, Mateja Križman s. p., sedež najbližje sedežu občine Brezovica in da izpolnjuje vse predpisane pogoje. 


Oglejte si tudi