Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

OBVESTILNIK RDEČEGA KRIŽA LJUBLJANA – JANUAR 2022

Z veseljem vam sporočamo, da je zaživelo najsolidarnejše mesto na spletu! Lepo vas vabimo, da pokukate, kako solidarna dejanja v Ljubljani vidijo mlade ilustratorke in ilustratorji, ter sodelujete v zabavnem kvizu, kjer lahko jasno in glasno poveste, zakaj je čas za lepa dejanja med sosedi! 

Eno solidarno dejanje na dan, lepša naš vsakdan! Skupaj spodbujajmo@lepa_dejanja

>> NIČ VAS NE STANE, ČE STE DOBRODELNI – NAMENITE NAM DEL DOHODNINE
Epidemija je marsikoga pahnila v izolacijo, osamljenost, stiske ljudi so se povečale.
Vsi, ki od svojega osebnega dohodka plačujete letno dohodnino, lahko 1 % le-te namenite nevladnim in dobrodelnim organizacijam. Odločite se za solidarnost in humanost ter s svojo podporo Rdečemu križu Ljubljana omogočite izvedbo Programa pomoči in podpore starejšim ljudem na območju mesta Ljubljana in primestnih občin, ki ga izvajajo prostovoljci iz 37 krajevnih organizacij Rdečega križa (KORK). Postopek je enostaven - več na
povezavi. Hvala!

DOGODKI IN AKTIVNOSTI RKS-OZ LJUBLJANA

>> DAN S PROSTOVOLJCI: OGLED RAZSTAVE IN 8. ROJSTNI DAN
13. 1. 2022 ob 17. uri, galerija CUKRARNA, Poljanski nasip 40, Ljubljana

Pred osmimi leti smo Dan s prostovoljci zasnovali z željo našim prostovoljcem omogočiti dodatno medsebojno povezovanje, izobraževanje in podporo pri vsakdanjem delu. Hvala vsem, ki ste v teh letih soustvarjali zanimiva srečanja. Letošnji rojstni dan bomo praznovali med umetninami, ki so razstavljene v galeriji Cukrarna. Vsi prostovoljci RKS-OZ Ljubljana ste vljudno vabljeni, da se prijavite na dogodek do torka, 11. 1. 2022 na
vedrana.pokleka@rdecikrizljubljana.si ali 040 858 052.

>> DELAVNICA ZA LAIČNO OSKRBO IN NEGO NA DOMU
20. 1. 2022 od 16. do 20. ure, Humanitarni center RKS-OZ Ljubljana, Tržaška c. 132, Ljubljana
Vsi se lahko nekoč znajdemo v situaciji, ko bomo morali poskrbeti za svoje najbližje. Zdaj je čas, da se naučimo kako! Delavnica je namenjena vsem, ki nimajo zdravstvene izobrazbe in bi radi skrbeli za svojce, prijatelje, sosede, ko bo to potrebno. Praktično naravnano delavnico izvajata medicinska sestra ali patronažna sestra z dolgoletnimi izkušnjami. Obvezne prijave na
povezavi ali info@rdecikrizljubljana.si.

>> SREČEVALNICA
Ob ponedeljkih med 16. in 18. uro
Srečevalnica bo od 10. 1. 2022 dalje potekala ob ponedeljkih na Fužinah (Preglov trg 15). Pridružite se nam na prvem srečanju po novem letu, da skupaj ustvarimo program za novo leto.
JOGA: ob sredah med 17. in 18. uro
Od januarja do konca marca bo Srečevalnica joge potekala vsako sredo od 17. do 18. ure. Prvo srečanje bo v sredo, 12. januarja, zaradi omejitev in upoštevanja ukrepov so predhodne prijave obvezne:
tjasa.bratus@rdecikrizljubljana.si ali 040 871 589.
ŠPANŠČINA: ob sredah med 18. in 19. uro

Srečevalnica po špansko še naprej poteka ob sredah na spletni platformi Zoom. Nadgrajujemo vsebine in znanje.

>> IZMENJEVALNICA
Zaradi ukrepov in z namenom preprečevanja širjenja virusa vas tudi v novem letu vabimo, da aktivno spremljate naša socialna omrežja –
facebook stran in Instagram profil, kjer vas bomo sproti obveščali o vseh dogodkih in aktivnostih. Če bo le mogoče, bomo Izmenjevalnico tudi v januarju izvedli v e-obliki, kjer bosta ogled in rezervacija oblačil možna prek spleta, prevzem pa po predhodnem dogovoru na Tržaški cesti 132.

>> OBVESTILO KRVODAJALKAM IN KRVODAJALCEM
Vabljeni, da darujete kri za zdravje in življenje soljudi! Pokličite na 051 671 147, 051 389 270 ali 030 716 796in se dogovorite za odvzem
z Zavodom RS za transfuzijsko medicino. Darovanje krvi je nujna zdravstvena storitev in ni pogojeno z izpolnjevanjem pogoja PCT. Hvala, ker darujete kri za življenje.

>> DAROVANJE ORGANOV IN TKIV
Z odločitvijo za darovanje organov in tkiv lahko rešimo mnogo življenj, zato je o tem humanem dejanju po smrti pomembno razmišljati že zdaj. V register se lahko vpišete z digitalnim potrdilom na povezavi
https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3765 ali osebno v času uradnih ur na RKS-OZ Ljubljana po predhodni najavi.

>> TEČAJI IN IZPITI PRVE POMOČI  
Osvežite svoje znanje prve pomoči in se prijavite na tečaj prve pomoči za voznike motornih vozil ali na novi 45-urni tečaj za bolničarja. Pripravljamo tudi dva nova termina delavnice Najpogostejši ukrepi prve pomoči pri otrocih in dojenčkih, ki bosta 14. 1. 2022 in 18. 3. 2022, ter termin Osnovnega tečaja prve pomoči za vsakogar, ki bo 21. 1. 2022. Prijave sprejemamo na spletni strani www.prva-pomoc.si, dodatne informacije o vseh tečajih pa dobite na prva.pomoc@rdecikrizljubljana.si.

>> POSTANI PROSTOVOLJEC, PROSTOVOLJKA RDEČEGA KRIŽA LJUBLJANA
Priključite se veliki družini prostovoljk in prostovoljcev Rdečega križa. Prijavite se prek spletnega obrazca https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Prostovoljstvo/. Dobrodošli!

SEM SREČA V NESREČI

Pomagajte širiti znanje o ukrepanju ob nesrečah in s tem ohranjati življenja ter preprečiti ali vsaj zmanjšati škodo zaradi posledic nesreč. Postanite inštruktor_ica programa Sem sreča v nesreči.

Vabljeni na usposabljanje 13. 1. 2022 ob 17. uri.

KLUB 25 IN KLUB 100 KAPLJIC
Pridružite se skupini prostovoljcev, kjer mladi prostovoljci Kluba 25 skupaj z izkušenimi krvodajalci in prostovoljci Kluba 100 kapljic spodbujajo krvodajalstvo v obliki predstavitev krvodajalstva in promocij na javnih dogodkih med mladimi in širše.

EKIPE PRVE POMOČI

Za obstoječe in nove prostovoljce_ke ekip prve pomoči RKS-OZLJ in vse, ki to želite postati, organiziramo trening prve pomoči 15. 1. 2022 od 13.45 do 16.30. Prijave še sprejemamo, zato vljudno vabljeni, da nas kontaktirate na https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Prostovoljstvo/ in se pridružite našim ekipam prve pomoči.

>> HUMANITARNA OSKRBA PREBIVALSTVA
V kolikor ste v stiski, se obrnite na nas! Dosegljivi smo na 040 788 698.
Več na
https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Humanitarni_center/.

Oglejte si tudi