Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

OBVESTILNIK RDEČEGA KRIŽA LJUBLJANA – FEBRUAR 2021

»Ko smo solidarni, nismo nikoli sami. Vedno nas pričaka nasmeh – na ekranu ali pod masko, ko se navidezno smejijo samo oči.«

Nina, prostovoljka

#lepadejanja   #solidarnost  #drugzadrugega

Z veseljem sporočamo, da Rdeči križ Ljubljana v letu 2021 na pobudo Mestne občine Ljubljana začenja s projektom »Ljubljana, mesto solidarnosti«, v okviru katerega bomo med ljudmi vzpodbujali lepa dejanja – dejanja solidarnosti, ustvarjali medsosedsko povezanost in tako prispevali k boljšemu vzdušju, predvsem pa si želimo naše neposredno okolje in mesto Ljubljana pozicionirati kot vzor solidarnega mesta. Tema leta 2021 je medsosedska solidarnost.
Več informacij najdete na naši spletni strani. Najdete nas tudi na instagramu pod imenom @lepa_dejanja.

>> VABILO K SODELOVANJU NA LIKOVNEM NATEČAJU »Lepo dejanje najlepše mesto najde«
Vse ustvarjalce_ke lepo vabimo k sodelovanju na likovnem natečaju, kjer je v ospredju tematika medsosedske solidarnosti. Sodelujete lahko z ilustracijo v poljubni tehniki, s katero izrazite lepo dejanje na temo medsosedske solidarnosti. S tem želimo predvsem spodbuditi ljudi k večjemu številu prijaznih dejanj in ustvariti večjo medsosedsko povezanost. Več informacij na povezavi.

INFORMACIJE O HUMANITARNI POMOČI V ČASU EPIDEMIJE

>> NUJNA - HUMANITARNA OSKRBA PREBIVALSTVA
Na posebni telefonski številki 040 788 698
smo dosegljivi za informacije o nujni humanitarni oskrbi prebivalstva od ponedeljka do četrtka od 9. do 15. ure, v petek od 9. do 12. ure. Delitev pomoči v Humanitarnem centru poteka nemoteno. Oblačil do nadaljnjega ne sprejemamo.

>> AKTIVNOSTI V ODZIVU NA EPIDEMIJO
Odzivamo se na potrebe ljudi, ki jih zaznamo. Naše prostovoljke in prostovoljci so še vedno aktivni v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, še vedno imamo vzpostavljeno dežurno številko za nujno oskrbo in pogovor, najranljivejšim skupaj z LPP dostavljamo tople obroke, otrokom in družinam pomagamo v okviru projekta UP – učna pomoč in psihosocialna podpora družinam. Ob sproščanju pa se nekatere stiske še povečujejo. Hvala vsem, ki omogočate, da lahko ljudem pomagamo!

POMAGAJTE LJUDEM NAŠEGA MESTA
Vsakdan se srečujemo z ljudmi, ki živijo v izredno težkih razmerah. Veliko družin, samozaposlenih in perkarnih delavcev se je znašlo v hudi finančni stiski. Donacije za pomoč pri plačilu položnic za osnovne življenjske stroške lahko nakažete na naš humanitarni račun. Več na povezavi:  https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Kako_lahko_pomagate/

REDNE AKTIVNOSTI IN DOGODKI


>>DAN S PROSTOVOLJCI: Sem sreča v nesreči – Kako ukrepati v primeru potresa?
11. 3. 2021, od 17. do 18. ure, platforma Zoom
Kakšen vpliv in posledice bo imela nesreča na vas je odvisno tudi od vaše pripravljenosti na nesrečo. Na delavnici boste spoznali, obnovili znanje kako se na nesrečo pripravite, kako ukrepati ob in po nesreči.
Obvezne prijave do 9. 3. 2021 preko povezave na https://bit.ly/3amaEN6

>> OBVESTILO KRVODAJALKAM IN KRVODJALCEM
Vljudno vabljeni, da darujete kri! Pokličite na 051 389 270 in se dogovorite za dan in uro prihoda na odvzem z Zavodom RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva ul. 6, Ljubljana. Najava je obvezna.
Hvala, ker darujete kri za življenje.

>> PREDSTAVITVE KRVODAJALSTVA ZA DIJAKE – KLUB 25 in KLUB 100 KAPLJIC
Naši prostovoljci – animatorji krvodajalstva motivirano in pogumno spodbujajo srednješolce k solidarnosti, prostovoljstvu in krvodajalstvu. Predstavitve krvodajalstva sicer ne potekajo v šolah, a to za naše prostovoljce ni ovira: dijake veselo nagovarjajo kar s predstavitvami prek spleta.
Sočutje in solidarnost širimo naprej.

>>PRVA POMOČ – TEČAJI IN IZPITI PRVE POMOČI za voznike in zaposlene, delavnice in tečaj za bolničarja
S pridobivanjem znanja prve pomoči ne moremo čakati. Nikoli namreč ne vemo, kdaj nas za ovinkom pričaka nesreča. Tečaji in izpiti prve pomoči potekajo redno, vsak teden, seveda z ustreznimi prilagoditvenimi ukrepi. V marcu organiziramo tudi delavnico prve pomoči pri otrocih in dojenčkih. Delavnica bo potekala 19. 3. 2021 od 17. do 20. ure. Sprejemamo tudi informativne prijave za nov termin tečaja za bolničarja, ki bo predvidoma v spomladanskem času. Prijave in več informacij na: www.prva-pomoc.si.

POSTANI PROSTOVOLJEC, PROSTOVOLJKA RDEČEGA KRIŽA
>> IZVAJANJE DELAVNIC PRVE POMOČI PRI PREDŠOLSKIH OTROCIH

Iščemo navdušenke in navdušence, ki jih delo s predšolskimi otroki veseli in so pripravljeni voditi kratke delavnice osnovnih ukrepov prve pomoči za predšolske otroke. Delavnice potekajo med tednom v dopoldanskem času, po predhodnem dogovoru. Predznanje prve pomoči ni potrebno. Vsa potrebna znanja za delo pridobite v okviru kratkega usposabljanja. Za prijavo in več informacij: nina.zalaznik@rdecikrizljubljana.si.  

POSTANI ČLAN, ČLANICA RDEČEGA KRIŽA
Vabimo vas, da postanete člani ali članice RKS-OZ Ljubljana! Pridružite se globalni družini, ki se zavzema za uresničevanje humanega poslanstva. Izpolnite prijavnico na povezavi: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Postani_nas_clan/


NIČ VAS NE STANE, ČE STE DOBRODELNI - NAMENI NAM DEL DOHODNINE
Vsi, ki od svojega osebnega dohodka plačujete letno dohodnino, lahko do 1% namenite nevladnim in dobrodelnim organizacijam. Odločite se za solidarnost in humanost ter s svojo podporo Rdečemu križu Ljubljana omogočite izvedbo programov, s katerimi se zavzemamo za zaščito življenja, zdravja in zagotavljanje spoštovanja človekovega dostojanstva. Hvala! Več na povezavi.

Oglejte si tudi