Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbor DU Podpeč - Preserje

16. marca smo se upokojenci DU Podpeč - Preserje v velikem številu zbrali na občnem zboru, ki je potekal v dvorani gasilskega doma v Kamniku pod Krimom. Poleg članov društva so se zbora udeležili tudi številni gostje. 

Pred uradnim delom občnega zbora nam je društveni pevski zbor zapel nekaj pesmi, otroci iz vrtca Preserje pa so nam pripravili prisrčen program. Nato je predsednik DU Marjan Suhadolnik pozdravil vse prisotne in predstavil dnevni red. Vse lani umrle člane smo navzoči počastili z enominutnim molkom. V poročilu o delu društva v preteklem letu je predsednik povedal, da je za nami lepo in uspešno leto. Društvo je aktivno v programu starejši za starejše. V medgeneracijskem programu sodelujemo z vrtci Brezovica, enotama Podpeč in Preserje. Lepo sodelujemo tudi z domom starejših DEOS Notranje Gorice in Občino Brezovica. 

V društvu imamo žensko in moško balinarsko ekipo, ki pridno trenirata na domačem balinišču. Moška ekipa se je udeležila sedmih meddruštvenih turnirjev. Organizirali smo več izletov po Sloveniji, martinovanje in silvestrovanje ter zelo dobro obiskan piknik. 

Predsednik Marjan je nato predstavil še program dela za leto 2018. Posebej je poudaril, kako pomembno je medsebojno druženje, povezovanje in prijateljstvo, ki so zagotovo temelj za dobro delo društva. Ob zaključku občnega zbora nas je nagovorili podžupan Marko Čuden, ki je pohvalil delo društva, prav tako tudi udeležbo na občnem zboru ter nas seznanil z izvajanjem del in novih investicijah v občini in naši krajevni skupnosti. Delo društva so pohvalili in se zahvalili za povabilo tudi predstavniki sosednjih DU, predsednik ZZB, predstavnica DEOS-a iz Notranjih Goric ter g. Anton Donko, kot predstavnik ZDUS-a. Njega smo bili še posebno veseli, ker po hudi bolezni dobro okreva.


Za konec pa še povabilo k sodelovanju v našem pevskem zboru, ki išče nove člane in zato vabi k sodelovanju vse, ki radi prepevate. Hkrati vas obveščamo, da ima naše društvo DU v letošnjem letu namen obnoviti društveni prapor, zato vas prosimo za finančno pomoč v obliki prispevka za žebljiček na drogu prapora.

 

Iva Intihar, DU Podpeč - Preserje

 

Oglejte si tudi