Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
28°C
17°C
JUTRI
24°C
14°C
5039

Nujna oskrba na domu v občini Brezovica - Rdeči križ Slovenije (040 788 698)

Na Rdečem križu Slovenije – Območno združenje Ljubljana smo v dogovoru z Občino Brezovico in civilno zaščito pripravili sistem nujne oskrbe ljudi z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami.

 

Gre za nujno oskrbo, ki je namenjena še posebej ranljivim skupinam (starejši, gibalno ovirani) in tistim občankam in občanom, ki ne morete ali ne smete zapustiti stanovanja ter si preko pomoči sorodnikov, prijateljev, znancev ali dostave trgovin in restavracij na dom ne morete zagotoviti izdelkov, ki so nujno potrebni za življenje. 

 

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana deluje na območju Mestne občine Ljubljana ter občin Škofljica, Dobrova-Polhov Gradec,  Vodice, Dol pri Ljubljani,  Horjul, Ig,  Medvode, Brezovica in Velike Lašče.

 

Kontakt

 

Za občane smo odprli posebno telefonsko številko, na kateri dobite informacije v povezavi z nujno oskrbo oziroma za sporočanje nujnih potreb.

 

Na telefonski številki 040 788 698 smo dosegljivi vsak dan med 8.00 in 16.00 uro. 

 

Oblike pomoči

 

Posameznikom ali družinam bomo pomagali z dostavo humanitarne pomoči - najnujnejše hrane, higienskih pripomočkov ali zdravil. Dostava bo potekala na dom, pred vrata, da se v čim večji meri izognemo osebnega stika med prostovoljcem_ko in prejemnikom pomoči.

 

Izvajalci pomoči

 

Oskrba bo potekala s pomočjo mreže prostovoljk in prostovoljcev, ki bodo primerno označeni (telovnik Rdečega križa, označba z izkaznico), in bodo prišli na dom po predhodnem telefonskem dogovoru
 

V izrednih razmerah je pomembno, da okrepimo solidarnost, da smo si med seboj v čim večjo podporo. Vabljeni, da si med seboj pomagate in ste v oporo drug drugemu. Pri tem vas pozivamo, da dosledno upoštevate vse ukrepe in higienska priporočila za ohranitev zdravja in življenja vseh nas.

V naši družbi je veliko ljudi, ki so zaradi starosti, resnih zdravstvenih težav in drugih ovir še posebej potrebni pomoči, zato vas pozivamo, da se obrnete na našo pomoč, takrat ko je to res potrebno in po nepotrebnem ne obremenjujete naših prostovoljk in prostovoljcev. Na takšen način bomo res lahko zagotovili pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

 

V kolikor želite pomagati, imate več informacij za nove prostovoljce na: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/informacije-koronavirus/

 

Druge pomembne informacije: 

Državni klicni center za informacije o koronavirusu: 080 1404, kjer lahko dobite najbolj zanesljive informacije vsak dan med 8. in 20. uro.

 

Spletna stran Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori 

 

V nujnih primerih, kadar je ogroženo življenje in zdravje kličite 112

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi