Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

E-novice Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije

Spoštovani!

Da bi vam približali naše delo in da boste imeli informacije na dosegu roke, vam posredujemo nekaj aktualnih informacij s spletne strani www.kgzs.si​:

 

 

Rok za oddajo zbirnih vlog za leto 2020 bo podaljšan

 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je prejšnji teden objavilo dva javna razpisa iz naslova podukrepa 4.1 Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva v višini 13.015.046 evrov.

 

Druge aktualne novice

 

RAZPIS: Podpora zaradi izpada prihodkov pri prodaji v javne zavode

 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano danes objavlja javni razpis za ukrep iz Programa razvoja podeželja za obdobje 2014–2020 - 21 Izjemna začasna podpora kmetom ter mikro, malim in srednjim podjetjem (MSP), ki jih je kriza zaradi covid-19 še posebej prizadela.

 

 

 

 

RAZPIS: za pridobitev zaščitnih mask

 

V primeru, da je kmetijsko gospodarstvo statusno pravno organizirano kot s.p. ali gospodarska družba in je ob enem mikro podjetje z enim do vključno štirimi zaposlenimi, je do zaščitnih mask iz blagovnih rezerv upravičeno. Prijavo je treba oddati do 15. oktobra. Kljub prizadevanjem Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, pa kmečki zavarovanci do njih žal niso upravičeni.


 

 

 

Kako kupovati na kmetijah v času epidemije

 

Pri nakupu na kmetijah je treba upoštevati predpise glede gibanja med občinami ter ukrepe za primerno zaščito za preprečevanje širjenja okužbe. Na vprašanje ali porabnik v času epidemije lahko kupuje hrano na kmetiji, ki ni v občini njegovega stalnega ali začasnega prebivališče, odgovarja Janja Virant s pravnega sektorja KGZS.

 

 

Obvestilo glede izplačil OMD ter neposrednih plačil

 

Na pobudo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije je AKTRP z novembrom začela izdajati odločbe predplačil za ukrep OMD - plačila območjem z naravnimi ali drugimi posebnimi omejitvami za leto 2020.

 

 

Nova priložnost za usposabljanje

 

Novi roki za pridobitev nacionalne policne kvalifikacije (NPK) bodo predvidoma konec decembra 2020 oziroma v začetku januarja 2021

 

 

 

Prodaja pridelkov kmetije izven občine prebivališča

 

Se lahko prodaja pridelke oziroma hrano proizvedeno na kmetiji zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča? Prodaja je možna, sporoča Janja Virant s pravnega sektorja KGZS.

 

 

Vizija razvoja slovenskega podeželja

 

Objavljamo zaključke razprave o oblikovanju nove strategije podeželja.

 

 

Ne prezrite

 

Informacije o koronavirusu

 

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije budno spremljamo dogajanja glede koronavirusa v Sloveniji.

 

 

Strokovna gradiva in nasveti

 

Kljub  izrednim razmeram svetovalne službe delujejo nemoteno in prilagojeno razmeram. Preverite nova strokovna gradiva in nasvete!

Oglejte si tudi