Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

E-novice Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije

NOVA informacija glede obveznega testiranja

 

Glede na zadnja sporočila Vlade RS ostaja Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 17/21), v veljavi do ponedeljka, 15. februarja.

Druge aktualne novice

 

Tokrat bo druženje virtualno, a kljub temu prijetno in doživeto. Lepo vabljeni, da se nam pridružite na zaključnem predstavitvenem dogodku akcije S kmetije za Vas 2020. V torek, 16. februarja 2021, ob 9. uri.

 

 

 

Pripravili smo seznam priporočenih sort krompirja za Slovenijo za leto 2021, kjer so predstavljene le najboljše sorte, ki jih strokovnjaki priporočamo. Na seznamu je 17 priporočenih sort.

 

 

V letu 2016 smo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) in Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) podpisale Akcijski načrt za mlade kmete ter v njem opredelili izzive in potrebne aktivnosti, ki bodo v podporo mladim s podeželja na njihovi življenjski poti. Kar nekaj točk načrta se nanaša tudi na razne aktivnosti v povezavi s šolstvom.

 

 

 

 

Mleko spada med osnovna živila in ker ga pijemo od rojstva se zdi, da o njem vemo vse. Pa res? Več o mleku v posnetku spletnega seminarja specialistke za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetiji pri KGZS - Zavodu Novo mesto Tatjane Kmetič Škof.

 

 

Se še odločate in zbirate pogum za sodelovanja na ocenjevanju izdelkov vaše kmetije na Dobrotah slovenskih kmetij 2021? Morda vam pri tem pomaga spletni seminar, osredotočen na ocenjevanja izdelkov s kmetij ter sodelovanju na ocenjevanju in razstavi v okviru 32. Dobrot slovenskih kmetij na Ptuju.

 

 

Upravni odbor Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije poziva vse rejce prašičev in perutnine, da ne glede na število živali, ki jih redijo, dosledno izvajajo veljavne biovarnostne ukrepe na kmetiji. To velja tudi za lastnike vietnamskih prašičkov, ker so lahko tudi ti prašiči prenosniki okužb.

 

 

 

 

Objavljamo seznam prepovedanih aktivnih snovi fitofarmacevtskih sredstev na najožjih vodovarstvenih območjih s trgovskimi imeni pripravkov.

 

 

Z ministrstva sporočajo, da so razpisana nova nepovratna sredstva za prevzem kmetije - mladim kmetom za pomoč za zagon na voljo 10,5 milijonov evrov nepovratnih sredstev iz Programa razvoja podeželja 2014–2020. Vložitev vlog bo potekala od 22. 2. 2021 do vključno 15. 6. 2021.

 

 

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je že od leta 2015 krovni nacionalni program za razvoj trajnosti v turizmu, v katerega je bilo konec leta 2020 vključenih več kot 100 destinacij in ponudnikov z znakom Slovenia Green, med njimi tudi nekaj turističnih kmetij.

 

 

Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) organizira delavnice neMOČ PODEŽELJA. Namen delavnice je, da se razširi razumevanje duševnega zdravja in opolnomočenje različnih deležnikov za prepoznavanje različnih duševnih stisk ter načinov spopadanja z njimi. Več informacij lahko najdete tukaj

 

Ne prezrite

 

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije budno spremljamo dogajanja glede koronavirusa v Sloveniji.

 

 

Kljub  izrednim razmeram svetovalne službe delujejo nemoteno in prilagojeno razmeram. Preverite nova strokovna gradiva in nasvete!

 

Oglejte si tudi