Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Pridružite se DNEVU ZA SPREMEMBE

Pridružite se največji vseslovenski prostovoljski akciji, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Že vse od leta 2010 v začetku pomladi Slovenska filantropija s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarja prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in skupaj vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke.


Letošnji Dan za spremembe posebej naslavlja občutke osamljenosti z namenom krepitve vezi med posamezniki, organizacijami, skupnostmi in nenazadnje v celotni družbi. Prostovoljstvo je pomembna oblika aktivacije, ki zmanjšuje osamljenost in vrača smisel tako prostovoljcu kot prejemniku prostovoljske pomoči.


Postanite prostovoljci ali organizirajte akcijo v okviru društva, skupnosti, šole,.. Za vas so pripravili tudi priročnike za lažje načrtovanje aktivnosti.
Že prijavljene akcije, ki se jim lahko pridružite, najdete tukaj.

Očistimo Rakovnik!



V okviru akcije bomo tudi mi na Stičišču Središče, Zavod Nefiks, organizirali lokalno čistilno akcijo.
Namen akcije je povezati lokalne prebivalce, pobrati odpadke na skupnih prostorih ter preživeti dan v družabnem in povezovalnem duhu.


Glavni del akcije predstavlja pobiranje odpadkov
 v naravi v okolici igrišč in jezer na Rakovniku, na območju Društva upokojencev Krim Rudnik in okoli stanovanjskih blokov.

Temu bodo sledile aktivnosti, pripravljene v sodelovanju z drugimi organizacijami:

  • medgeneracijsko druženje ob soku, čaju in prigrizkih,
  • družabne igre, ki promovirajo prostovoljstvo,
  • posvet z lokalnimi prebivalci ter organizacijami in društvi z namenom oblikovanja predlogov glede okolice, aktivnosti, delovanja društev, ki jih bomo predložili ČS Rudnik oz. prispevali k uresničevanju predlaganih pobud v sodelovanju z lokalnimi NVO.



Spletni del akcije bo potekal preko Facebooka
, kjer bomo objavljali vaše fotografije pobrani odpadkov. Vsi, ki se nam boste pridružili v tem delu, si izberite področje v Četrtni skupnosti Rudnik ter nam pošljite fotografije čiščenja, odpadkov in dopišite količino (20 mask, 3 vrečke odpadkov, ..).



Vabljeni, da se nam pridružile!

Vir in foto: Slovenska Filantropija, Stičišče Središče

Oglejte si tudi