Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA : PD na Ratitovcu 24. 2. 2019

V nedeljo, 24.2.2019 smo jo člani PD Podpeč Preserje ubrali na prelep, zelo obiskan razglednik s katerega seže pogled po večjem delu zahodne in osrednje Slovenije. Povzpeli smo se na 1667 m visok Ratitovec

 

Kot nam je bilo naročeno, si je bilo takoj po prihodu do Prtovča potrebno nadeti sončna očala, malo višje pa derezice. Snega sicer v začetku ni bilo veliko, je bilo pa zato zelo ledeno. Višje kot smo hodili, več je bilo snega. Ni bilo prenaporno, hodili smo počasi in uživali. Dokaj hitro se je pred nami odprla planota s Krekovo kočo na Ratitovcu. Sneg s svojimi poledenelimi deli se je lesketal v soncu, začel je nagajati veter, tako da smo bili veseli zavetja v koči. Gostoljubna koča, v kateri je potrebno poskusiti znamenite flancate in špehovko. Kar težko je bilo oditi nazaj na veter, a smo navlekli nase še dodatna pokrivala in rokavice in odšli še na Gladki vrh. Nato je sledil spust po isti poti do izhodišča.

 

Lep je obisk gora pozimi. Potrebna je velika previdnost in vedenje, da še ob tako sončnem vremenu, ko zapiha veter zašklepetajo kosti. 

 

Marijan Božeglav

Oglejte si tudi