Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
5°C
-3°C
JUTRI
7°C
-7°C
Deli
1360

BLAGOSLOV ADVENTNEGA VENČKA

Beseda advent pomeni “prihaja” ali “prihod”. Po večini domov je to čas, ko se na mizah ali vratih pojavijo adventni venčki, saj je običaj, da se na prvo adventno nedeljo prižge prva sveča na venčku.

Letos se je adventni čas v Podpeči pričel drugače kot leta doslej. ŠKTD Lokvanj in njihovi predsednici ga. Bredi Jesenko gre zahvala za občudovanja vreden - obsega 8 metrov - adventni venček. Člani društva ter njihova predsednica so 14 dni pridno in skrbno vezli smrekove veje, medtem ko sta ogrodje izdelala gospod Bernard Jesenko in gospod Marjan Mravlje.

Večer pred prvo adventno nedeljo so se v Podpeči številni domači in okoliški krajani zbrali in s svojo prisotnostjo  blagoslovitev venčka, katerega je blagoslovil župnik Jože Treven, še dodatno počastili.

Krog venčka simbolizira večnost. Zelenje simbolizira novo življenje ter upanje, da se prenovimo. Sveče – po ena za vsako adventno nedeljo – simbolizirajo luč Boga. Prvo svečo na adventnem venčku, ki simbolizira pričakovanje ali upanje je prižgala predsednica društva, gospa Breda Jesenko.

Za popestritev prelepega druženja je poskrbel MPZ Amicorn in Podpeški pobje. Pred samim zaključkom so si obiskovalci lahko privoščili kozarček in kanapejček.    

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 1

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Drago Stanovnik 05. 12. 2018

Čestitam vsem zaslužnim za veliki adventni venček sredi Podpeči, Občine Brezovica in Ljubljanskega barja s hribovitim zaledjem. Pozdravom in dobrim željam pa dodajam še Blagoslov: https://www.youtube.com/watch?v=bDwPIsDX9nI&feature=youtu.be