Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

NAŠ POHOD JE PONOVNO USPEL

Kljub izredno slabi vremenski napovedi smo se v soboto zbudili v prijetno sončno jutro, ki nam je dalo elana za super izpeljan pohod. Sonce se je sicer malo skrivalo, po nebu so se podili oblaki in na momente je celo malo pokapljal dež, vendar je vseeno vreme zdržalo do konca. Na balinišču se nas je zbralo ok. 130 pohodnikov in ostalih udeležencev, kljub sočasnim dogodkom v Ljubljani. Pred startom smo postregli s kavico in okrepčilom ter se razdelili na dve skupini - na skupino z malo počasnejšimi pohodniki z Romanom na čelu, ki smo šli po poti mimo vrtca Radna, in na skupino s spretnejšimi hitrejšimi pohodniki, ki so začeli pot kar iz balinišča z vodičema Matjažem in Darjo. Pot je vse vodila do Žabe, kjer je bila tudi naša prva postojanka pohoda. Med potjo smo dohiteli tudi drugo hitrejšo skupino pohodnikov in za njimi nadaljevali pot proti Gradišču in naprej proti Javki. Ker smo se pohodniki med potjo malo razdrobili, je nekatere pot vodila na dobrovško stran in ne proti Javki. Vendar se je za vse dobro izteklo in so se nam ponovno pridružili na koncu. Muzej na Javki je bil žal to pot zaprt, smo se pa vseeno malo okrepčali in si malo odpočili, da smo lahko nadaljevali proti zadnji postojanki, Fajtovem bregu. V koči na Fajtovem bregu sta nas prijazno sprejela in pogostila Jani in Damjana Bokavšek, kjer smo lahko ponovno preiskusili domače pivo in se pripravili na spust. Pred zadnjim spustom v dolino smo bili deležni še razgleda na Ljubljansko barje, Radno, Brezovico in ostale predele naše občine. Pohod smo zaključili na balinišču z brezplačno pogostitvijo pohodnikov - pasulj s klobaso in pijača. Vse otroke, ki so se pohoda udeležili in ga uspešno prehodili, je na koncu čakala manjša nagrada. Vsako letose nam pridruži več otrok, od najmlajših, ki se nosijo v nahrbtniku, do osnovnošolcev....Vse skupaj je za nas organizatorje zelo dobra popotnica, saj vemo, da delamo dobro in bomo veseli vaše udeležbe tudi prihodnje leto.

Zahvala gre KS Brezovica in občini Brezovica za podporo, udeležbo in pogostitev, vsem udeležencem pohoda in samim pohodnikom ter vsem članom BŠD Radna za pomoč pri organizaciji in sami izvedbi pohoda. Predvsem pa hvala vsem za donacije in prispevke, saj lahko le tako delujemo uspešno in z veliko mero dobre volje. Se vidimo naslednje leto, kaj ne?

Deževni majski dnevi bežijo, kličemo sonce in mesec junij, ki bo obarvan tekmovalno.Kot vsako leto bomo pripravili naša dva tradicionalna turnirja - ženski turnir, ki bo v soboto 22.06.2019, in moški turnir, ki bo v soboto 29.6.2019, na balinišču v Radni. Vsaka podpora in spodbuda sta dobrodošli, zato ste vsi lepo povabljeni k ogledom. Veseli bomo dobre družbe.

BŠD Radna, Rihtar Kristina

 

Oglejte si tudi