Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Moja reka praznuje

Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje vas vabi na prireditev Moja reka praznuje, v četrtek ob svetovnem dnevu voda, 22. marca 2018, ob 17. uri, v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri.

Skupaj si delimo prostor ob reki Ljubljanici, ki v svojem naročju pestuje številne zaklade. Ljubljanica s svojimi pritoki predstavlja dom številnim živalskim vrstam, med katerimi najdemo tudi vidro. Sprehodili se bomo po njenih sledeh in si ogledali informativne table o tej ogroženi vrsti.
Ljubljanica je v zgodovini predstavljala glavno prometno žilo, o čemer pričajo številne najdbe. Prisluhnili bomo glasovom iz preteklosti, ki jih je skrbno pestovala reka Ljubljanica, danes pa so na ogled v razstavišču Moja Ljubljanica.
Ljubljanica predstavlja zeleno žilo Ljubljanskega barja. Zdrav vodni utrip na Barju je ključen tudi za nas ljudi. Pokukali bomo v skrivnostne poti vodovodnega sistema Borovniškega vršaja.

 

Za glasbeno osvežitev bodo poskrbeli avdio umetnik Karlo Vizek, Ženski pevski zbor Tonja in Big Band Vrhnika. Praznujte z nami!

Oglejte si tudi