Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Številne pridobitve na OŠ Preserje

V torek, 28. avgusta, je bilo na Osnovni šoli Preserje živahno dogajanje in prešerno vzdušje še pred prihodom otrok v šolske klopi in uradnim začetkom novega šolskega leta. Ravno zaradi vse večjega številka učencev, ki obiskujejo to osnovno šolo, je bilo nujno potrebno zagotoviti dodatni prostor pred prihodom novih prvošolčkov. Zato so se v velikem številu, predvsem učiteljev in drugih zaposlenih na osnovni šoli, zbrali na otvoritvi nove učilnice za prvi razred, ki so jo preko poletja zgradili in opremili z vso potrebno opremo, da bo lahko pouk v njej že takoj normalno stekel.

Ni pa nova učilnica edina pridobitev. Zbrani so si ogledali tudi prenovljeno pralno linijo v šolski kuhinji, saj se vse več otrok prehranjuje v šoli in stari pomivalni stroj preprosto ni več zmogel dohajati povečanih potreb. Tako bo tudi delo v kuhinji potekalo hitreje in lažje. V naslednjih mesecih pa bodo celovito prenovili tudi preko trideset let staro kotlovnico, ki bo namesto na kurilno olje v novi sezoni mnogo učinkoviteje grela šolske prostore na pelete. 

Pred vstopom v šolo pa je župan Občine Brezovica, Metod Ropret, ravnatelju Osnovne šole Preserje, Igorju Selanu, predal tudi ključe novega Volkswagen kombija, ki bo namenjen prevozu šolskih otrok in bo nadomestil dosedanjega, ki je že prekoračil maksimalno predpisano starost deset let. Za vse potrebne gradbene posege in nakup novega kombija je Občina Brezovica prispevala kar 103 tisoč evrov, kar pa seveda ni veliko v primerjavi s številnimi koristmi, ki jih bodo te pridobitve pripeljale na šolo. Župan je v imenu Občine povedal, da se zavedajo problematike naraščajočega števila otrok v občini in posledično naraščajočega števila učencev na osnovnih šolah ter se iz leta v leto trudijo zagotoviti potrebno podporo in sredstva za sledenje potrebam, ki jih imajo vrtci in osnovne šole. To seveda ni enostavno, je pa vedno lepo, ko se razmere urejajo in izboljšujejo ter lahko iz leta v leto otroci in zaposleni v šoli pričakujejo boljše pogoje za delo, učenje in zabavo.

Ravnatelj, gospod Selan, se je županu iskreno zahvalil in zbranim, ki niso mogli skrivati navdušenja, pojasnil, kako so te pridobitve pomembne za nadaljnji razvoj in delo na šoli. Kombi bo otroke in njihove mentorje lahko še naprej vozil na šolska tekmovanja in druge prireditve ter povezoval šolo s svojima podružničnima šolama, kuhinja bo lahko sledila potrebam otrok, ki se prehranjujejo v šoli in katerih število se je v zadnjih 15 letih kar dvakrat povečalo, nova učilnica pa bo zadostila potrebam po povečanem številu razredov, ki jih morajo zagotoviti spričo povečanja številno vpisanih otrok. Teh je zdaj samo na matični osnovni šoli Preserje že blizu 300.

Na koncu je župan, g. Ropret, po preselitvi v notranje prostore šoli izročil še simbolično darilo – namizne igre Človek ne jezi se, s katerimi si bodo lahko otroci krajšali čas med odmori ali v podaljšanem bivanju, ko jih bo vreme prisililo v zabavo v notranjih prostorih. Sledila je še pogostitev v prijetnem vzdušju in prosti ogled vseh pridobitev. Predvsem so si zbrani z navdušenjem ogledali notranjost novega kombija.

 

Oglejte si tudi