Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Slovesno odprtje prizidka k Osnovni šoli Brezovica

V torek, 10. 12. 2019, so v Brezovi dvorani v osnovni šoli Brezovica pripravili prireditev v čast otvoritvi novega prizidka, kajti zmogljivost šole je postajala premajhna po konstantnem naraščanju števila učencev. 

Učenci so z raznolikim in barvitim programom pokazali, kaj vse v šoli ustvarjajo, sooblikovala pa sta ga tudi župan Metod Ropret in ravnateljica Meta Trček s svojima govoroma. V svojem govoru je župan povedal, da je tovrstna investicija znašala malo pod 1.100.000 evrov z DDV. 

V samo investicijo sodijo štiri nove učilnice s kabineti in sanitarijami. V tej ceni so vključeni približno polovica zneska investicije prizidka, druga polovica pa zajema ureditev oklice z novimi parkirišči in zunanjo ureditvijo, sanacija sanitarij v starem delu šole, kompletna menjava starih lesenih oken z novimi in zunanjimi žaluzijami, zamenjava vseh strešnih kupol s senčili, ureditev kompletnega novega požarnega sistema v šoli, menjava dela stropov z novimi lučmi in menjava več požarnih vrat.

Prizidek je pasivna gradnja, za katerega smo kandidirali tudi za evropska sredstva Eko sklada in dobili dobrih 120.000 evrov nepovratnih sredstev. Gradnja se je začela aprila in se končala do konca oktobra. V novembru smo pridobili gradbeno dovoljenje ter uporabno in uspešno prestali zrakotesne meritve Eko sklada. Pred zaključkom se je župan zahvalil za izjemno dobro in uspešno izpeljan projekt oddelku za družbene dejavnosti, še posebej mag. Nataši Smrekar. 

Ravnateljica šole Meta Trček se je zahvalila županu in mag. Nataši Smrekar za posluh, takojšnje iskanje rešitve in ukrepanje glede prostorske stiske. Prav tako se je zahvalila ravnateljici Vrtca Brezovica Liljani Bošnjak zaradi odstopitve prostorov, katere so lahko uporabljali za nemoten potek pouka. 

Po zaključku programa so vsi prisotni bili povabljeni k ogledu novih prostorov. S simboličnim prerezom traku sta župan in ravnateljica tudi uradno odprla prizidek k šoli.

Oglejte si tudi