Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
24°C
13°C
JUTRI
17°C
14°C
Deli
4843

SLO kolesari 2018 tudi po Ašičevih poteh Ljubljanskega barja in sicer od 57. do 58. Sosedovega dne.

V imenu organizatorja: ODPMD Brezovica, Na Brce 27, 1351 Brezovica vas obveščamo da se je 21.3.2018 (na 57. Sosedov dan) začela akcija SLO kolesari 2018 tudi po Ašičevih poteh Ljubljanskega barja in zaledja, ki se bo končala 23.9.2018 (na 58. Sosedov dan). Prireditev, ki jo organiziramo vsako leto skupaj s Kolesarsko zvezo Slovenije, Turistično zvezo Slovenije, Olimpijskim komitejem in tudi našo občino, ki podpira naše društvo, je mirna in okolju prijazna, saj organizatorji ne povzročamo nobenega hrupa. Spodbuja pa vse, k upoprabi bolj varnih stranskih poti. Vsem želimo, da bi veliko užitkov na poteh in da bi vedno varno prispeli na svoje cilje. Zato poskrbite za svojo vidnost in nosite odsevne brezrokavnike, saj kolesarite na lastno odgovornost.
SLO kolesari 2018 tudi po Ašičevih poteh Ljubljanskega barja in zaledja, ki se bo končala 23.9.2018 (na 58. Sosedov dan), ni masovna in tudi ne enodnevna prireditev, pač pa se tako, kot prejšnja leta, s prvim pomladnim dnem odpira kolersarska sezona po stranskih občinskih in državnih poteh Ljubljanskega barja in zaledja, imenovanih tudi Ašičeve poti. Možnost potrjevanja udeležbe je omogočena pri Ašičevem centru, Na Brce 27, od 21.3.2018 do konca septembra, ko je zaključna prireditev projekta Slovenija kolesari 2018.
Akcija ima več ciljev. Najpomembnejši pa so naslednji:
1. odkrivanje kulturne dediščine ob bližnjicah naših prednikov in ohranjanje ter izboljševanje teh povezav,
2. odkrivanje, opazovanje in ohranjanje naravne dediščine Krajinskega parka Ljubljansko barje in zaledja,
3. preživljanje prostega časa v naravi na pragu domačega kraji in glavnega mesta,
4. druženje s svojimi najbližjimi in srečevanje z drugimi ljubitelji naravne in kulturne dediščine ter rekreacije in gibanja v naravi.
5. predvsem tam, v lastni soseščini, kjer so varne povezave še presekane, pa je pomembno tudi iskanje čim bolj varnih bližnjic, ureditev prehodnosti in prevoznosti na lasten pogon ter posredovanje rešitev v skupno uporabo.

Priloženi so tudi zemljevidi poti, katerim se lahko vedno dodajajo tudi vaši predlogi in rešitve. Te zbiramo na 051 344 688 in sdrago@siol.net 
V naprej se zahvaljujemo za vsako izboljšanje varnih poti tudi v vašem okolju in vse lepo pozdravljamo.

SLOVENIJA KOLESARI 2018

 

S prenovo komunalne infrastrukture se je tudi v Občini Brezovica in na Ljubljanskem barju s hribovitim zaledjem marsikje izboljšala urejenost poti. To in pa nova pomlad v naravi povečuje kvaliteto okolja in izboljšuje varnost vseh udeleženk in udeležencev v prometu. S posluhom in dobro voljo za to pristojnih pa bi lahko hitro odpravili še nekaj kritičnih točk in bi bila varnost tudi za pohodnike in kolesarje še veliko večja. Vedno pa naj bo tudi odsevni brezrokavnik uporabljen del opreme!

Tudi v podporo zgoraj zapisanim željam organizira Kolesarska zveza Slovenije, skupaj s Turistočno zvezo Slovenije, Olimpijskim komitejem, lokalnimi društvi in drugimi dobrotniki, že 17. akcijo Slovenija kolesari. Ena od  skoraj sto  najrazličnejših v to akcijo  vključenih kolesarskih prireditev pa je:

 

 Kolesarjenje po Ašičevih poteh Ljubljanskega barja v letu 2018

 

To kolesarjenje po stranskih barjanskih poteh se začne vsako leto na prvi pomladanski dan in se nadaljuje do jeseni, saj lahko dobi potrdilo vsak, ki kadarkoli prikolesari v Predale (Na Brce 27). Kolesarjenje ni tekmovalnega značaja. Glede na Krajinski park pa so primerni posamezniki in manjše,  ne hrupne skupine. V soboto, 26.5., ob 10. uri pa bo na poligonu v Predalah tudi tradicionalni gozdni tek.

Dodajam še zemljevid kolesarjenja na katerem je z modro vrisan krajši krog in z rdečo daljši. Oba sta večinoma ravninska ter delno asfaltirana in makadamska. Rumeno pa je vrisana Napoleonova pot, ki je bila najpomemnejša takrat, ko so v času Ilirskih provinc v Velikem vrhu, na Gulču in na Plešivici delali terase ter sadili vinsko trto. Zato sta naselji tudi dobili ime Notranje in Zunanje Gorice, ki so s časoma postale Vnanje Gorice. Domačinke in domačine ob tem vabim, da ohranjamo zanimivosti in posebnosti domačega kraja tudi zato, da jih bomo znali čim bolje predstaviti drugim. Naša želja je, da bi bil vsak človek v svojem okolju okrepitev medsebojnega sodelovanja in spodbujal sožitje vseh neškodljivih različnosti. Da bi torej Sosedov dan, ki je to pomlad že 57., na pravih temeljih krepil medsebojno zaupanje. Tako, da  bi teh nekaj trenutkov nam odmerjene večnosti preživeli med seboj v še boljšem razumevanju in sožitju.

 

Želim vam, da bi uspešno kolesarili tudi v letu 2018 in seveda, da bi v življenju uspešno zmagovali vse preizkušnje in uživali v lastni družini in soseščini ter v vsaki širši skupnosti.

 

Drago Stanovnik, 051 344 688

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Kadrovska Asistenca-stranski
MBA vhodna vrata in okna