Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Otvoritev Ceste na postajo

Na sončno petkovo popoldne, 5. oktobra 2018, so se številni občani zbrali nekako na sredini nove Ceste na postajo, ki je gotovo ena glavnih in največjih pridobitev občine Brezovica v zadnjem letu.

Kot je ob otvoritvi povedal župan Občine Brezovica, g. Metod Ropret, je bil projekt zares eden največjih v zadnjih letih. Vreden je bil več kot milijon evrov in je potekal več mesecev. Delavci so vztrajno delali v prahu in vročini ter uspeli pravočasno dokončati to veliko investicijo, v sklopu katere so razširili cesto, izgradili kanalizacijo, prečrpališča, nov vodovod, pločnik, razsvetljavo in meteorno kanalizacijo.

Zahvalil se je občinskemu svetu za potrditev sredstev in podporo, občinski upravi, predvsem podžupanu g. Marku Čudnu in ekipi, za zagnanost in pridobitev vse potrebne dokumentacije, predvsem pa Javnemu komunalnemu podjetju Brezovica z direktorico Moniko Pulko ter gospo Jernejo na čelu. To je bil tudi prvi samostojni projekt JKP Brezovica, ki so ga dokončali z odliko in dokazali, da jim lahko zaupamo tudi bodoče podobne podvige.

Omenjenima zaslužnima gospema je župan podelil rože ob aplavzu številnih obiskovalcev, nato pa se je skupaj preselil na sredino ceste ter skupaj z enim od otrok prerezal slavnostni trak in tako uradno otvoril Cesto na postajo. Po njej so se prvi zapeljali številni otroci na kolesih. S to simbolično gesto so, po besedah župana, pokazali, da so prav otroci naša prihodnost in razlog, da se Občina loteva takšnih projektov. Ceste in spremljajoča infrastrukturna omrežja so pomembna naložba za prihodnost, varnost in kvaliteto življenja v občini.


Po tej prisrčni slovesnosti so se otroci igrali in uživali na kolesih, odrasli pa so se preselili ob rob ceste, kjer so ob pogovoru uživali ob pogostitvi in glasbi.

 

Oglejte si tudi