Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Obnovljena zobozdravstvena ambulanta v Podpeči

V petek, 7. septembra, popoldan, je v Podpeči potekala otvoritev prenovljene zobozdravstvene ambulante, ki je tako z poleg novega zobozdravnika dobila tudi novo podobo in številne nove priložnosti za zobozdravstveno oskrbo občanov občine Brezovica.

Lepo število udeležencev otvoritve se je lahko sprehodilo skozi prekrasno zgradbo polno nove opreme, ki bo zobozdravniku in njegovim pomočnicam olajšala delo, po drugi strani pa tudi najbolj boječim olajšala prihod na pregled ali resnejši poseg. Že v pritličju nas je pozdravilo veliko zelenja, ki lepša prav vse prostore, vključno s samo zgradbo, ki jo je skozi leta že skoraj popolnoma obrasel bršljan. Po stopnicah smo se vzpeli v prostorno čakalnico, ki ima nove udobne sedeže in televizijo, da čas malo hitreje in udobneje mine. Iz čakalnice vodi pot v moderno opremljeno ambulanto, kjer je takoj vidno, da je šlo veliko misli v udobje pacientov. Ob vstopu te na pultu pozdravi dekorativna čeljust z zobmi osvetljenimi z modrimi lučkami, ozračje pa napolni pomirjujoča glasba. Pacientu gotovo ne bo dolgčas niti na udobnem oblazinjenem stolu, saj ga bo zamotila še ena televizija in ekran, ki prikazuje posnetke narave za še večjo sproščenost.

V nadstropju višje se v prostorih bivše patronažne sestre nahaja še nov zobotehnični laboratorij. V njem se bodo delali vsi protetični nadomestki, kar bo močno skrajšalo čakalne dobe na tem področju, saj bodo pacienti lahko dobili popravljene nadomestke že isti dan. Možna bo tudi implantološka oskrba, rentgen ter seveda vse ostale zobozdravstvene storitve, kot jih nudijo v modernih zobozdravstvenih ordinacijah.

Po zelo zanimivem ogledu novoopremljenih prostorov so se vsi obiskovalci zbrali na balkonu pred čakalnico, kjer sta zbranim na kratko spregovorila župan, g. Metod Ropret in novi zobozdravnik g. Dejan Stojanov. Župan je bil vidno zadovoljen in ponosen na še eno zaključeno investicijo, h kateri je poleg Občine veliko prispeval tudi g. Stojanov. Pošalil se je, da sam sicer ne bo hodil sem, ker ima drugega zobozdravnika, a je vesel, da jim je po veliko truda vendar uspelo obnoviti in bistveno posodobiti zobozdravstveno ambulanto z laboratorijem ter vsem zaželel lepe posege in čim manj bolečin. Tudi zobozdravnik je bil ob tem velikem dnevu ves nasmejan in vesel, da bo lahko pričel z delom v povsem novih prostorih, kjer bo gotovo lahko delal po svojih najboljših močeh v udobnem in sproščenem okolju. Zahvalil se je županu za pomoč in povedal, da ga zelo veseli tudi dejstvo, da bo lahko delal v svojem domačem kraju – v občino Brezovica se je namreč skupaj z ženo in hčerkico, ki sta se tudi udeležili otvoritve, preselil dve leti nazaj. Župan mu je v imenu Občine Brezovica izročil tudi simbolično darilo, bonsaj, vsi obiskovalci pa so prejeli tudi darilne vrečke.

Otvoritev se je zaključila s sproščeno pogostitvijo in druženjem v prostorih nove ambulante, ki v prihodnje morda ne bo tako sproščena, bo pa gotovo poskrbela za najboljše možne pogoje dela in karseda umirjen in udoben obisk pacientov, ki bodo po novem v občini Brezovica deležni ene najboljši zobozdravstvenih oskrb v Sloveniji.

Obvestilo: Prosimo, da se vsi pacienti, ki to želite in ste obiskovali ambulanto Pavle Kinderman, dr. dent. med, čimprej oglasite za ponovno izbiro osebnega zobozdravnika. Glede na to, da ste dobili obvestilo od zavarovalnice, vas prosimo, da se do novega leta oglasite v naši zobni ambulanti Dejan Stojanov, dr. dent. med. Zaradi velikega števila novih pacientov, ki si želite biti na novo vpisani, bomo počakali do 1. 1. 2019. Potem bomo vpisovali paciente do zapolnitve, ki jo narekuje ZZZS. Potem žal ne bomo več mogli vpisovati novih pacientov. To velja tudi za stare paciente Pavle Kinderman, dr. dent. med.

Hvala za razumevanje.

 

Oglejte si tudi