Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

4. izredna seja občinskega sveta Občine Brezovica

V četrtek, 11. oktobra 2018, je v Modri dvorani na Brezovici potekala četrta izredna seja občinskega sveta Občine Brezovica, katere izključni namen je bila seznanitev z odlokom o proračunu in namenom, da se do konca mandata trenutnega občinskega sveta sprejme odlok o proračunu.

Kot je pojasnil župan, g. Metod Ropret, si želijo sprejeti proračun, ki je tokrat za spremembo enoletni namesto dvoletni, še pred volitvami. Lokalne volitve letos potekajo več kot mesec kasneje, kot v preteklih letih, zato se bo verjetno nov občinski svet sestavil šele konec leta ali v začetku prihodnjega leta, novi proračun pa bi bil sposoben sprejeti najhitreje v februarju ali v sredini marca. To pa s seboj potegne dejstvo, da bi se lahko na številne razpise za nove projekte v občini začeli pripravljati in prijavljati šele v začetku pomladi, kar bi lahko bilo, ob morebitnih zapletih in pritožbah, za nekatere projekte usodno in bi jih bili prisiljeni prestaviti za eno leto. Zato je nujno, da se novi proračun, če se le da, sprejme še pred iztekom mandata trenutnega občinskega sveta.

Župan je napovedal tudi zelo verjetni rebalans proračuna, ki bo posledica najverjetnejšega novega dogovora med ministrstvom za finance ter občinami glede glavarine, ki se bo gotovo povečala. Ob pričakovanem povečanju bi to lahko pomenilo pomembno razliko za prihodkovno stran občinskega proračuna. Ko se to zgodi, pa bo prostor tudi za kakšen dodaten projekt na odhodkovni strani, ali za pokritje stroškov zimske službe, ki jih lahko morebitna huda zima nepredvideno poveča.

Kot rečeno, so se na tokratni seji občinski svetniki zgolj seznanili z odlokom proračuna za leto 2019. Do 26. oktobra bo čas za podajo predlogov in pripomb, v novembru pa bo potekala prihodnja seja, na kateri bo prostor za razpravo in upajmo, tudi priložnost za potrditev novega proračuna.

Občinski svetniki so torej potrdili naslednja sklepa:

  • Občinski svet Občine Brezovica je opravil splošno razpravo o predlogu Odloka o proračunu Občine Brezovica za leto 2019 s prilogami.
  • Skladno s Poslovnikom Občinskega sveta Občine Brezovica se opravi 15-dnevna javna razprava o predlogu Odloka o proračunu Občine Brezovica za leto 2019 s prilogami, ki traja od 11. 10. do 26. 10. 2018. Sklep in gradivo se objavita na spletni strani Občine Brezovica.

 

Oglejte si tudi