Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

21. redna seja Občinskega sveta

V četrtek, 16. novembra, je potekala 21. redna seja Občinskega sveta Občine Brezovica. Na seji so se svetniki najprej seznanili s tekočimi zadevami in problematikami. Župan je sporočil svežo novico o napredku glede gradnje novega avtocestnega priključka. 24. novembra naj bi na Darsu že pristopili k sporazumu o sofinanciranju, kar je pomemben korak naprej. Gradnja priključka naj bi bila končana že v letu 2020. Začelo se je tudi že usklajevanje z ljudsko iniciativo glede ureditve podpeškega jezera, v sosednji občini Log - Dragomer pa so dobili zeleno luč za začetek urejanja kanalizacije, kar bo pomembno prispevalo k čistejši vodi tudi v občini Brezovica. Prav tako sta župan in podžupan na sestanku s Slovenskimi železnicami uspešno predstavila idejo o gradnji zahodne obvoznice, ki bo razbremenila cestni in železniški promet, saj bodo postali nepotrebni vsi trije nivojski prehodi železnice. Rešiti bo potrebno tudi problem z balonom pri OŠ Brezovica, v katerem potekajo športne aktivnosti, ki se je pod težo zapadlega snega podrl. Vsekakor bo treba čimprej zgraditi ustrezno športno dvorano.
 

Očitno so dobro pripravili proračun za leto 2017, saj so ga uspeli korigirati že s prvi rebalansom, ki je imel le minimalne popravke. Rebalans proračuna so soglasno potrdili.
 

Nadalje so soglasno sprejeli še nekaj sklepov: o kategorizaciji občinskih cest, o tem, da se obračunsko obdobje za storitve gospodarskih javnih služb obdelave, odlaganja ali odstranjevanja komunalnih odpadkov podaljša za eno leto, o oskrbi s pitno vodo, o predlogu letnega programa kulture v občini Brezovica za leto 2018, ki je ostal enak kot za tekoče leto, o določitvi nekaterih novih javnih infrastruktur na področju kulture in nazadnje o spremembi odloka o ustanovitvi MKZ Rakitna – vlada RS se je namreč odrekla enemu sedežu v nadzornem svetu zavoda, tako da je odpadel še zadnji zadržek glede predaje dela ustanoviteljskih pravic vladi RS.

Oglejte si tudi