Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Novoletni županov sprejem

Brezovica, 5. december 2018 – Tradicionalni županov sprejem podjetnikov – priložnost za voščilo, predstavitev (prepoznavanje), mreženje in nenazadnje druženje.

December je bogat z različnimi dogodki in prireditvami, med njimi je tudi županov tradicionalni sprejem za predstavnike gospodarskih družb, predstavnike javnih zavodov in druge vidne predstavnike družbenega življenja v lokalni skupnosti. Na letošnjem županovem sprejemu, ki je bil organiziran v Modri dvorani s pričetkom ob 18. uri, je bilo prisotnih veliko povabljen predstavnikov. 

Župan je v slavnostnem nagovoru v uvodnem delu poudaril, da je razvoj in dogajanje občine lahko marsikomu vzor, kot tudi da so v okviru občinske uprave zelo ponosni na javne zavode. Največji uspeh je Javno komunalno podjetje Brezovica, d. o. o., ki je doživelo največje premike in razcvet. Podjetje se je kadrovsko in strokovno okrepilo, v zadnjih nekaj letih pa je bilo podjetju v upravljanje dano dodatnih 40 milijonov evrov sredstev.   

Hvale vredno dejstvo je tudi, da občina sodi med občine, kjer je podjetniška dejavnost v porastu ter da se je bistveno dvignil nivo plač. Sodeč po analizi, ki je bila izvedena po sistemu telefonskega anketiranja in zbiranja mnenj, pa občina zaseda drugo mesto v izpolnjevanju svojih zavez – in to je izjemen uspeh, pred katerim prednjači samo občina Ajdovščina. 

S postopnimi koraki in jasno vizijo, občino čaka še investicija v športno dvorano, avtocestni izvoz, poslovna cona, poslovni center ter naložbe v varnost in okolje. 

Na letošnjem županovem sprejemu se je predstavil Zavod Andrej Pegan, ki nudi pomoč invalidom, osebam s poškodbami glave in socialno ogroženim osebam. Njihovo poslanstvo je medsebojna pomoč in druženje ter skupno ustvarjanje lastnih izdelkov. Med vsemi izdelki je pozornost pritegnila ptičja hišica, ki je izdelana iz naravnega lesa iz slovenskih gozdov, zato predstavlja popolnoma slovenski izdelek. Več o zavodu si lahko preberete na povezavi ########### 

Vsi zaposleni na občinski upravi in vsi mi si bomo tudi v prihodnje prizadevali delati dobro, uresničevati zastavljene cilje z namenom, da bodo občani zadovoljni s kvaliteto življenja v občini. S temi željami je župan zaokrožil čestitko za uspešno poslovno in srečno prihajajoče leto 2019. 

V nadaljevanju je župan pozval vse prisotne na pogostitev in sproščeno druženje.

Oglejte si tudi