Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Občni zbor PGD Preserje

Prostovoljno gasilsko društvo Preserje je v soboto, 25. januarja, priredilo občni zbor. Na njem so predstavili delo v preteklem letu, izvolili novo vodstvo in predstavili plan dela za naprej. V začetku je predsednik društva Peter Zupanc predlagal delovno predsedstvo občnega zbora, sledila je predstavitev dnevnega reda.


 

S poročilom o delovanju v preteklem letu je pričel namestnik predsednika Aleks Šeškar Mavec. V preteklem letu so se odločili, da bodo letnico 1885 vzeli kot uradno letnico ustanovitve društva. Kupili so novo gasilsko vozilo za prevoz moštva z lastnimi sredstvi. Leto 2019 je bilo v okviru pričakovanega in ocenjuje, da je bilo uspešno. Organizirali so veliko sestankov in vaj ter tradicionalno organizirali tekmovanje za mladino Fire Combat Junior. Pohvalil je tudi delovanje mladine. “Eno izmed pomembnih poslanstev je tudi druženje. Povezovanje naših sovaščanov, ter ohranjanje tradicije in običajev,” je še zaključil.

Poročilo o delu poveljstva za leto 2019 je podal poveljnik društva Miha Stražišar. Društvu so se glede na prejšnje leto intervencije podvojile. Operativna enota je vadila na vajah in sodelovala z drugimi društvi, gasilcem so se pridružili štirje novi člani. Udeležili so se več gasilskih tekmovanj.

Pohvalili so se tudi z uspešno mladino, poročilo o delu mladine je podala Manca Kuclar. Udeležili so se tekmovanja v smučanju, občinskega kviza, izvedli so mladinsko vajo na gorečo lopo. Udeležili so se gasilske orinetacije, tudi na regijski ravni. Na tekmovanju v gasilsko športnih disciplinah je presenetila ekipa pionirjev, ki je dosegla 2. mesto.

Sledilo je poročilo o delu veteranov, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in verifikacijske komisije.


 

Na občnem zboru so gasilci domačega društva potrdili novega predsednika društva Aleksa Šeškarja Mavca, ter podpredsednika Petra Zupanca. Sledila je še potrditev zamenjave članov nadzornega odbora.


 

Plan dela za leto 2020 je organizacija Fire Combat Junior, različna izobraževanja članov, udeležba na tekmovanjih, organizacija društvenih vaj, elementarnih vaj ter redni pregledi gasilske opreme in izpolnjevanje nalog zveze. Gasilci iz Preserja počasi, a vztrajno stremijo tudi h graditvi novega gasilskega doma.


 

Pozdrave in čestitke so društvu podali poveljnik Gasilske zveze Brezovica Boštjan Marinko, župan občine Metod Ropret, ki je predstavil prioritete in cilje občine, najpomembnejša investicija v Preserju bo seveda prizidek k OŠ Preserje. Zbrane so nagovorili še predsednik Krajevne skupnosti Podpeč-Preserje Janez Šuštaršič ter predstavniki sosednjih prostovoljnih gasilskih društev.


 

Eva Povirk

Oglejte si tudi