Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Občni zbor v PGD Brezovici pod Krimom

Leto je naokoli in pred nami so poročanja društev o uspešnosti preteklega leta. Občni zbor so v soboto, 18. januarja ob 19. uri organizirali gasilci združenih Brezovic pod Krimom. V preteklem letu so po nekaj zapletih v svojo garažo pripeljali novo gasilsko vozilo.


 

Gasilsko društvo Brezovici pod Krimom deluje že od leta 1969 in je v preteklem letu praznovalo 50 let obstoja. Priredili so proslavo, po dolgem času pa organizirali tudi zelo uspešno gasilsko veselico na Gornji Brezovici. Ob 50. letnici obstoja so dočakali tudi novo gasilsko vozilo Iveco Eurocargo 4x4.

Predsednik Nejc Plahanc pravi: “Leto 2019 je bilo leto, ki ga ne bomo kar tako pozabili. Tako dolgo smo čakali novo gasilsko vozilo in ga tudi pričakali.”

Ob priliki se je zahvalil vsem gasilcem, ki so pomagali pri pridobitvi novega vozila, občini Brezovica in Gasilski zvezi Brezovica. Posebna zahvala je šla Matijatu Roglju, za njegovo pomoč pri pridobitvi vozila.

Na njihovo veselje se je v preteklem letu prikazal porast mladine in tako so se lahko udeležili tudi mladinskega tekmovanja. Organizirali so društveno vajo z namenom uprizarjenja gozdnega požara in se udeležili več meddruštvenih vaj.


 

Svoje poročilo je moral seveda podati tudi poveljnik Tomaž Rogelj. V preteklem letu so imeli gasilci dve intervenciji. Zaradi neurja z močnim vetrom so pomagali vaščanom tudi pokrivati strehe. Druga pa je bila nedavna prometna nesreča.

Organizirali so štiri društvene vaje, eno meddruštveno, nekaj so se jih tudi udeležili. Opravljali so različna usposabljanja in se udeleževali gasilskih tekmovanj.

Sledilo je poročilo blagajnika, nadzornega odbora in verifikacijske komisije.


 

Razpravo na njihovo dosedanje delo je začel poveljnik Gasilske zveze Boštjan Marinko, ki je predvsem opozoril na vključevanje mladine. Kot predstavnik občine je nadaljeval podžupan Marko Čuden. Tako kot domači gasilci, so tudi na občini zelo zadovoljni, da je nov gasilski avto naposled v funkciji. V kratkoročnem in dolgoročnem planu je gasilska dejavnost še vedno v ospredju, občina zato stremi k napredku gasilskih društev in ohranjanju takšnega nivoja. Svoje čestitke ob uspehih leta so podali tudi predstavniki sosednjih društev PGD Kamnik pod Krimom, PGD Podpeč, PGD Preserje, PGD Jezero, ... Plan društva za leto 2020 so tako vzdrževalna dela v gasilskem domu, aktivno delo z mladino, izobraževanja, organizacija in udeležba na vajah, sestankih in seveda sodelovanja z ostalimi društvi.


 

Eva Povirk

Oglejte si tudi