Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbor PGD Brezovica pri Ljubljani

Zgodaj zjutraj so v nedeljo, 26. januarja, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brezovica pri Ljubljani pričeli s 122. rednim letnim občnim zborom. Zbor je otvorila predsednica društva Marjana Pograjc ter predlagala dnevni red in delovno predsedstvo, nato pa nadaljevala s poročilom o preteklem letu.


 

Gasilci so v preteklem letu bili zelo aktivni. Postavili so vrtno lopo za orodje in pripomočke, ki jih ne morejo hraniti v gasilskem domu. V septembru so pripravili tradicionalni veseli večer na Brezovici. Vse leto so bila na sporedu različna tekmovanja, v smučanju, orientaciji, potem se je odvil gasilski kviz, orientacijski tek, gasilski relly,na vseh tekmovanjih pa so bile dobro zastopane vse kategorije. Člani društva so se udeleževali dogodkov Gasilske zveze Brezovica, meddruštvenih in drugih vaj, druženj ter izobraževanj . “Društvo mora vedno delovati kot ekipa, posameznik sam ne more nič, brez njega pa ekipa ni popolna,” je še dodala predsednica.


 

Sledilo je poročilo poveljnika Jureta Jamnika. V preteklem letu je imela operativna enota 27 intervencij. Člani so opravili razna izobraževanja, udeležili so se tekmovanj: kviz spojka, tekmovanje v streljanju, brezoviški relly ter občinsko tekmovanje v gasilsko - športnih disciplinah, kjer so članice dosegle prvo mesto, veterani prav tako, veteranke pa drugo mesto. V mesecu požarne varnosti so organizirali dan odprtih vrat, kjer so krajanom predstavili opremo, s tem pa razveselili in navdušili predvsem otroke. Priredili so dvanajst elementarnih vaj, dve meddruštveni vaji, udeležili pa šestih meddruštvenih.

Sledilo je finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora, poročilo članic, poročilo veteranov ter poročilo mladine.


 

Šesta točka dnevnega reda je obsegala nagovore in pozdrave gostov, kjer je pričel poveljnik GZ Brezovica Boštjan Marinko. Gasilce je nagovoril tudi župan občine Metod Ropret, sledila je poveljnica civilne zaščite občine Brezovica Marija Premrl, ravnateljica OŠ Brezovica Meta Trček, zatem pa predstavniki ostalih društev, ki jih ni bilo malo. Pozdrave so podali gasilci PGD Podpeč, PGD Dragomer-Lukovica, PGD Podsmreka, PGD Velesovo, PGD Križevska vas, PGD Log, PGD Notranje Gorice-Plešivica ter PGD Vnanje Gorice.

Občni zbor pa je zmotilo piskanje pozivnikov, gasilci so morali odhiteti na intervencijo.


 

Občni zbor je kmalu potekal naprej, predsednica društva je podala program dela za leto 2020. V načrtu imajo izpolnjevanje nalog GZ Brezovica in GZ Slovenija, razna izobraževanja, udeležba na gasilskih tekmovanjih, urejanje opreme ter organizacija veselega večera. Dolgoročni program do leta 2024 poleg naštetega vsebuje seveda nabavo potrebne opreme ter prilagoditev garaž za potrebe vozil.


 

Gasilci so v svoje vrste sprejeli nove člane, prav tako so potrdili sprejetje dveh delegatov za skupščino GZ Brezovica. Sledila je podelitev napredovanj in priznanj članom PGD Brezovica. Najprej so podelili čine različnih stopenj, nato priznanja GZ Brezovica in GZ Slovenija. Člani so jih prejeli zaradi opravljenih raznih usposabljanj, pomoči društvu in občanom, zaradi dolgoletnega truda in udejstvovanja na gasilskem področju. Vsem iskreno čestitamo in tudi naslednje leto pričakujemo še veliko število prejemnikov častnih priznanj in činov. Občni zbor je zaključila predsednica društva s povabilom na sproščeno druženje.


 

Eva Povirk

Oglejte si tudi