Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

6. redna seja sveta Občine Brezovica

Po poletnem premoru je bila v četrtek, 19. 9., popoldne že 6. redna seja Občinskega sveta Občine Brezovica. Na seji je bil sprva sprejet dnevni red nato pa je župan svetnike seznanil z delom njegovega kabineta in aktualnimi temami v občini.

Mestna občina Ljubljana kandidira z ostalimi 26 občinami v urbani regiji za evropsko prestolnico kulture. V primeru, da bo kandidatura uspešna, se bo del kulturnih prireditev odvijal tudi v naši občini. Župan je obrazložil trenutno stanje glede pridobivanja okoljevarstvenega varstva za nov avtocestni priključek na Brezovico. Po optimističnih napovedih se zadeva rešuje in naj bi bila v celoti rešena še letos. Beseda je tekla tudi o novih kanalizacijskih omrežjih v občini na lokacijah Laze, Brezovica in Žabnica, katerih potek je odvisen od pridobljenih finančnih sredstev. Nazadnje je župan dejal, da je za izgradnjo prizidka OŠ Preserje bil na razpisu izbran projektant ter da je v teku prenova dveh igrišč za katera so bila pridobljena evropska sredstva.

Podžupan Marko Čuden je izpostavil, da dela komunalne službe potekajo po planih. Gradnja komunalne infrastrukture na Komarijski poti je v zaključni fazi. Pričela pa se je rekonstrukcija križišča za odcep na Rakitno. S pričetkom prihodnjega leta se pričakuje rekonstrukcija glavne ceste skozi Črno vas, s tem pa se lahko pričakuje spremenjen potek prometa v naši občini.

Nato so po dnevnem redu nadaljevali z naslednjo točko pri kateri je direktorica JKP Brezovica Monika Pulko Jurca predstavila medletni poračun omrežnin za odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode za leto 2019. Občinski svet je podal pozitivno mnenje k predlaganim cenam omrežnine odvajanja komunalne odpadne vode in omrežnine čiščenja komunalne odpadne vode. Na seji je občinski svet med drugim sprejel predlog odloka o spremembah Odloka o proračunu Občine Brezovica za leto 2019.

Predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Miha Rus je predstavil predloge o podelitvi občinskih priznanj za leto 2019 in sklep je bil s strani občinskega sveta soglasno sprejet. Prav tako je predsednik Komisije podal sprejeti Predlog odloka o imenovanju člana nadzornega sveta Javnega holdinga Ljubljana, gospoda Darka Jurco. Sklep je bil soglasno sprejet. 

Pred zaključkom seje pa so svetniki na pobudo svetnika Gorazda Kovačiča delili mnenja o predlogu razdelitev občin v pokrajine.

Seja se je zaključila ob 20.40.

 

Oglejte si tudi