Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

5. redna seja Občinskega sveta Občine Brezovica

Kot običajno je župan jedrnato povzel opravljene dejavnosti in sestanke. Na zadnjem sestanku na DARSU je bilo ugotovljeno, da direkcija RS za vode s poplavno študijo glede avtocestnega izvoza nima zadržkov. Glede na pretekle velike investicije je Občina v dobri finančni kondiciji. Na področju družbenih dejavnosti se gradnja prizidka k OŠ Brezovica nadaljuje z malenkostno zamudo zaradi vremenskih razmer v maju, vendar izvajalec trdi, da bo zaostanek brez težav nadoknadil. Prav tako se s končanjem šolskega leta prične sanacija starega dela OŠ Brezovica, za katero so prejeli subvencijo Eko sklada v vrednosti 124.000 evrov. V OŠ Preserje poteka gradnja nove kotlovnice, kar pomeni, da jo bodo zagnali ob pričetku nove kurilne sezone. Do konca leta je predvidena tudi selitev lekarne iz trenutne lokacije na novo in sicer v bivše prostore pošte. S tem se bo v prostore lekarne vselil na novo pridobljeni pediater. Z besedo je nadaljeval podžupan, kateri je povzel na kratko delo komunale in sicer se nadaljuje gradnja kanalizacije v Podsvetiji in Komarijski poti. V juliju je predviden pričetek gradnje križišča pri razcepu za Rakitno v Podpeči, pripravlja se razpis za izgradnjo pločnika proti Črni vasi in Jezeru.

Po uvodnem začetku in nekaj kratkih vprašanj svetnikov in svetnic je bilo svetnikom predstavljeno delo medobčinskega inšpektorata in redarstva s strani Deana Stepančiča za preteklo leto. Ugotovljeno je bilo, da se število prekrškov zmanjšuje, izstopajo le nekatere kazni na parkiriščih turističnih lokacij, kjer je parkirnina plačljiva.

Po predstavitvi Petra Lovšina predloga sklepa za spremembe in dopolnitve grafičnega dela OPN-2 se je predlog sklepa soglasno sprejel.

Po poročilu in pozitivnem mnenju, finančno, pravno – statutarnega odbora gospoda Gorazda Kovačiča je Občinski svet sprejel odlok o spremembah odloka o proračunu Občine Brezovica za letošnje leto. Pred zaključkom seje pa so se svetnice in svetniki seznanili še z premoženjsko bilanco občine na dan 31. 12. 2018, ki znaša že preko 80 mil. evrov, kar nakazuje dobro in uspešno delo Občine.

 

Oglejte si tudi