Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
23°C
6°C
JUTRI
12°C
8°C
4133

25. redna seja občinskega sveta Občine Brezovica

21. junija je potekala 25. redna seja občinskega sveta. Najprej je župan obvestil občinski svet o zadnjih aktivnostih občinske uprave. Med drugim intenzivno poteka sodelovanje z DARS-om glede gradnje novega avtocestnega priključka in z DRSi-jem glede gradnje pločnika med Jamo in novim vrtcem v Notranjih Goricah. Vložena je bila dokumentacija za OPPN novega Mercatorja na Brezovici, ki naj bi bil zgrajen do druge polovice prihodnjega leta. Na področju komunale smo izvedeli, da bo Podpeška cesta končana v naslednjem mesecu, prav tako naj bi se kmalu asfaltirala cesta na Gmajnice, ki je trenutno že odprta za promet, dobro pa napreduje tudi izgradnja kanalizacije in rekonstrukcija Ceste na Postajo. Na področju družbenih dejavnosti naj bi bile do septembra končane številne investicije: vrtec Notranje Gorice, energetska sanacija POŠ Notranje Gorice, nova kotlovnica na OŠ Preserje.

Gosta s skupne uprave medobčinskega inšpektorata in redarstva, mag. Stanislav Bele in mag. Dean Stepančič, sta poročala o dejavnostih MIRED v letu 2017. V občini Brezovica je bilo uvedenih 212 inšpekcijskih postopkov, večinoma s področja priklopa objektov na javno kanalizacijo. Pri tem so se posluževali mehkega pristopa in svetovanja, saj na ta način prihaja do boljših rezultatov brez slabe volje. Za financiranje MIRED je Občina Brezovica prispevala 77 tisoč evrov, od tega je polovico dobila vrnjeno s strani RS, sicer pa je bilo na območju občine Brezovica plačanih še za dobrih 100 tisoč evrov glob, neplačanih pa ostaja 59 tisoč evrov. Na področju redarstva je bilo izvedenih 1.142 ukrepov, od tega 988 plačilnih nalogov zaradi prekoračitve hitrosti, 137 obvestil zaradi nepravilno parkiranih vozil, 8 postopkov zoper lastnike zapuščenih vozil in 14 opozoril. Sodelovali so tudi v številnih preventivnih akcijah skupaj z Agencijo za varnost v prometu. Skupaj s svetniki so ugotovili, da se varnost v prometu izboljšuje, je pa še vedno veliko prostora za napredek, za kar se moramo truditi vsi skupaj.  

Nadalje je župan zagovarjal predlog odloka o drugem rebalansu proračuna Občine Brezovica za leto 2018. Izpostavil je, da bi se lahko odločili tudi drugače in prestavili kakšen projekt na naslednje leto, a so se odločili, da je potrebno začete investicije dokončati in novemu občinskemu svetu predati transparentno in eksaktno stanje ob koncu mandata. V letošnjem letu je z investicijami sovpadlo tudi veliko postopkov odkupovanja zemljišč, ki se vlečejo že več let in se je končno ponudila priložnost za zaključitev. V vsakem primeru gre za dobro naložena sredstva, ki se stekajo v premoženje občine. Finančni odbor je poročal, da je predlog obravnaval na dveh sejah in ga potrdil, ko je dobil vsa potrebna pojasnila. Poudarili pa so, da bo z novim rebalansom občina zadolžena za 6,3 milijona evrov, s čimer spadamo med srednje zadolžene občine v Sloveniji in bo v prihodnjem letu potrebno več vzdržnosti. Vsi so se strinjali, da je rebalans potreben in ga soglasno potrdili.

Na koncu so se seznanili še s premoženjsko bilanco Občine Brezovica ob koncu leta 2017, iz katere sledi, da se je premoženje Občine v zadnjih desetih letih kar trikratno povečalo, kar je, kot je poudaril župan, rezultat tega, da v občinski upravi in občinskem svetu vedo, kaj delajo in to delajo dobro.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Kadrovska Asistenca-stranski
MBA vhodna vrata in okna