Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

2. redna seja Občinskega sveta Občine Brezovica

V četrtek, 24. januarja, se je v modri dvorani ob 19. uri pričela 2. redna seja Občinskega sveta Občine Brezovica. Po ugotovitvi števila navzočih je s pozdravom vseh in predstavitvijo zapisnika 1. redne seje ter dnevnega reda župan, g. Metod Ropret, nadaljeval s predstavitvijo njegovega dela v času od imenovanje svetnikov. Izpostavil je pogovore z Direkcijo za ceste s katerimi ima Občina kar nekaj projektov. Nato je predstavil temo pogovora na Ministrstvu za okolje in prostor in sicer o sofinanciranju vlaganja v kanalizacijsko omrežje. Predstavil pa je tudi napovedi skupščine Javnega holdinga Ljubljana, ki napoveduje podražitev javnih storitev. Župan je prav tako omenil, da napreduje eden večjih investicijskih projektov, saj bo DARS nadaljeval pogovore o odkupu zemljišč za izgradnjo AC priključka na Lukovici.

Seja se je nadaljevala s kratkim poročilom dela JKP Brezovica v zimskem času s strani gospoda marka Čudna. Svetniki so podali nekaj vprašanj in predlogov.  

Po predlaganem dnevnem redu se je seja nadaljevala z glasovanjem o sprejetju sklepov za sledeče točke dnevnega reda in sicer za imenovanje članov delovnih teles Občinskega sveta Občine Brezovica, imenovanje članov Nadzornega odbora Občine Brezovica, imenovanje štirih članov Nadzornega sveta JKP Brezovica s strani ustanovitelja, kot tudi imenovanje članov posvetovalnega telesa za preventivo in varnost v cestnem prometu. Sledili sta točki o sprejetju sklepa o potrditvi novelacije investicijskega programa za projekt Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice in odloku o I. rebalansu proračuna Občine Brezovica za leto 2019.

Vse točke dnevnega reda so bile soglasno sprejete. Župan se je vsem svetnikom za udeležbo in sodelovanje zahvalil.  

 

 

Oglejte si tudi