Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
16°C
12°C
JUTRI
21°C
11°C
2298

Tradicionalni sprejem devetošolcev

Na slavnostni dogodek so bili 8. junija vabljeni najuspešnejši devetošolci Osnovne šole Brezovica in Osnovne šole Preserje, ki so na različnih področjih naredili, pokazali in dosegli več od svojih vrstnikov.

Letos so se ga za devetletno zvestobo branju in bralni znački izjemoma udeležili tudi zlati bralni značkarji; težko pričakovani nagradni izlet v Benetke, ki ga sicer sofinancira tudi občina, je zaradi razmer žal odpadel, 27 uspešnih bralcev pa je dobilo knjižne nagrade. Ker kulturno gibanje Bralna značka letos obeležuje 60-letnico, je bil sprejem pri županu tudi poklon pomenu branja v osnovni šoli.

Zlati bralci so: Jošt Purgar, Lana Ljubojević, Tija Štrukelj, Aja Korošec Subošić, Manca Božič, Živa Grimšič, Žana Kraljič, Maya Bizjak, Taja Kralj, Pia Piber, Žan Arsov, Manca Mali, Gal Peček, Veronika Smrtnik, Kaja Smrekar, Ajda Igličar, David Bole, Janja Resnik, Gašper Pirnat, Alja Šebenik, Nika Kosić Šoba, Tim Grašič, Marcel Učakar, Erika Dular, Kleia Liona Fazlić Selan, Žiga Kovačič in Filip Jakomin.

 

Učenci so se udeležili številnih tekmovanj iz različnih znanj in področij. Najuspešnejši so bili: Žan Arsov, Maya Bizjak, Pia Piber, Žiga Kovačič, Jakob Puc, Lenart Zalar Schroers, Kaja Smrekar in Andraž Zdovc.

 

Vesna Markič je izstopala na kulturnem področju, še zlasti na literarnem.

 

Na slavnostni oder so stopili tudi učenci, ki so v vseh letih  šolanja dosegali zavidljiv učni uspeh: Žan Arsov, Maya Bizjak, Pia Piber, Žiga Kovačič, Jakob Puc, Manca Božič, Amina Gutić, Ajda Rončelj, Urška Robar, Tobija Suhadolnik, Tija Štrukelj, Arne Susman, Lana Ljubojević, Lenart Zalar Schroers, Nika Steblovnik, Taja Kralj, Taira Karaosmanović, Lan Juvan, Jon Urbanija, Trina Taurer, Veronika Smrtnik, Mark Klemen (9. b), Mark Klemen (9. c), Anže Hiti, Alja Šebenik, Pavel Stražišar, Nika Kosić Šoba, Lina Stiplošek, Erika Dular, Dan Mlinar in Tim Grašič.  

 

Močan aplavz si je zaslužil učenec Žan Arsov, letos najuspešnejši devetošolec, ki je osvojil občudovanja vredno število najvišjih priznanj na različnih področjih.           

 

Župan občine Brezovica je slavljencem izročil priložnostna darila in jim čestital za odlično opravljeno delo. Zaželel jim je, da bi bili s svojim znanjem in izkušnjami uspešni tudi v prihodnje ter se trudili spreminjati ta svet in življenje  na bolje.

Polona Raušl

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi