Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Regijsko tekmovanje in strokovna ekskurzija mladine PGD Vnanje Gorice

V soboto 12. 10. 2019 je na poligonu Policijske akademije v Tacnu potekalo regijsko tekmovanje gasilske mladine v gasilsko športnih disciplinah. Mladina PGD Vnanje Gorice je na tekmovanju sodelovala z eno pionirsko in eno mladinsko ekipo.

V lepem sončnem vremenu so se mladi gasilci pomerili v različnih nalogah. Tokrat jim tekmovalna sreča ni bila najbolj naklonjena – obe ekipi sta vsaka v svoji kategoriji dosegli devetnajsto mesto od sedemindvajsetih ekip. Je pa vseeno bila to za vse ena izkušnja več, za nekaj tekmovalcev pa je bilo to celo prvo tekmovanje, ki so se ga udeležili. Pionirska ekipa je bila najmlajša od vseh prisotnih tekmovalnih enot.

Po zaključku  se je mladina odpravila še na strokovno ekskurzijo v Zbilje, kjer je tamkajšnje prostovoljno gasilsko društvo pripravilo dan odprtih vrat. Najprej so si ogledali predstavitev policije in njihovega dela s psi. Pokazali so, da znajo tudi psi šteti in računati. Gasilci so otrokom omogočili, da so se preizkusili v gašenju manjšega požara s pravim gasilnim  aparatom polnjenim s prahom. Na žalost se je gasilni aparat izpraznil preden so vsi otroci prišli na vrsto. Društvo je predstavilo tudi svoja vozila in ostalo opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu.

Naporen dan so otroci zaključili z nasmehom  in s slastnimi palačinkami.

Mladina PGD Vnanje Gorice

Oglejte si tudi