Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Projekt socialnega podjetništva - SOCIALNEET

Fakulteta za management Univerze na Primorskem sodeluje v edinstvenem projektu v Sloveniji, v sklopu katerega z mentorji pridobiš ogromno znanja in izkušenj s področja socialnega podjetništva ter tako razviješ svojo idejo ali pričneš s sodelovanjem s katero od organizacij civilne družbe. To je projekt SOCIALNEET, ki je financiran iz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment (EEA in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih). Prednostna naloga projekta je zmanjšati nezaposlenost z novimi metodami in merili, ki bi imeli trajnosten učinek na vse udeležence v projektu. 

 

Namenjen je mladim nezaposlenim med 18. in 29. letom s ciljem spodbujanja k ustanavljanju socialnih podjetij. V okviru projekta se bodo mladi usposabljali ter pridobivali delovne izkušnje v socialno ekonomskih organizacijah in organizacijah civilne družbe, s katerimi bodo razvijali kompetence za ustanavljanje lastnih socialnih podjetij ali pa sodelovanje z drugim organizacijami civilne družbe.

 

V njem bodo mladi brezposelni, ki niso vključeni v programe šolanja ali usposabljanja, dobili možnost, da pod mentorstvom strokovnjakov pridobijo znanja iz področja socialnega podjetništva ter aktivno pripravljajo vsebine in načrte za lastno socialno podjetje ali vključitev v katero od organizacij, ki že deluje na družbeno koristnem področju. Prednostne vsebine projekta so kmetijstvo, IT in odprtokodno programiranje, turizem in kultura, alternativni viri energije ter zdravstvene in socialne storitve, vendarle pa bodo izvajalci projekta veseli tudi idej in pobud iz drugih področij. K projektu so pritegnili tudi zunanje partnerje iz civilne družbe in uspešnih socialnih podjetij, ki bodo izvajali različne delavnice in seminarje. 

 

Če imaš idejo, kako bi s podjetjem spodbujal lokalno okolje in pripomogel k boljši družbi - prijavi v projekt SOCIALNEET, ki ga na Fakulteti za management UP izvajajo skupaj z organizacijami iz osmih držav. Poziv gre sedaj mladim, ki torej nimajo zaposlitve in niso vključeni v programe izobraževanja ali usposabljanja, da se s prijavo na spletni strani Fakultete za management vključijo v projekt, v sklopu katerega bodo brezplačno deležni ogromne količine znanja, informacij ter spodbude s strani mentorjev pri pripravi in razvoju lastnih idej ali vključitvi v že obstoječe organizacije civilne družbe.

 

Povezava do obrazca za prijavo:

http://www.fm-kp.si/novice

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=p-khtNHk-0ux6O_maY-5ey22MW635gNLgeLfxTTzy9FUOUhXSUdHWEJGRjk5T0dNUTcyUkNUMFYyNC4u

Oglejte si tudi