Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Spremenjen obratovalni čas Lekarne Vnanje Gorice in Lekarniške podružnice Podpeč

Z namenom omejevanja širjenja okužb z novim koronavirusom v Lekarni Ljubljana izvajamo ukrepe, s katerimi želimo zaščititi tako svoje zaposlene kot stranke.

 

Obveščamo vas, da smo s tem tednom prilagodili obratovalni čas:

- Lekarne Vnanje Gorice, ki bo do nadaljnjega obratovala od ponedeljka do petka od 7.30 do 18. ure.

- Lekarniške podružnice Podpeč, ki bo do nadaljnjega obratovala od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure.

 

V Lekarni Ljubljana sledimo navodilom in odredbam pristojnih organov Republike Slovenije (Ministrstvo za zdravje, Nacionalni inštitut za javno zdravje) glede preprečevanja okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2. 

Ker je na prvem mestu skrb za vsesplošno zdravje naše družbe – tako naših zaposlenih kot naših strank, smo že sprejeli sledeče preventivne ukrepe:

  • Vstop v enote Lekarne Ljubljana je mogoč le posamično. V primeru znakov okužbe dihal (kašelj, vročina, težko dihanje) obveščamo stranke, da ostanejo doma, v lekarno po zdravila pa naj pride druga zdrava oseba. 
  • V skladu z Odredbo ministra za zdravje (Uradni list 22/2020) je izdaja zdravil za uporabo v humani medicini pri izvajalcih lekarniške dejavnosti omejena. Lekarna lahko izda:
  • zdravilo na recept v količini, ki ustreza zdravljenju bolnika za obdobje enega meseca,
  • zdravilo brez recepta v količini enega pakiranja na osebo. 

Odredba velja do preklica (dokler ne preneha nevarnost širjenja bolezni COVID-19).

  • Do nadaljnjega so odpovedana vsa svetovanja ob meritvah in meritve v lekarnah (npr. glukoza v krvi, holesterol, venski pretok, osteoporoza, težave s prostato, nega kože in drugo).

 

Glede na trenutne razmere sprejemamo še dodatne ukrepe in prilagajamo obratovalne čase posameznih enot Lekarne Ljubljana.

 

 

Za vsako posamezno enoto lahko javnost do ažuriranih podatkov glede obratovanja dostopa preko spletne strani: https://www.lekarnaljubljana.si/poslovalnice. Stranke lahko informacije dobijo tudi preko Klicnega centra Lekarne Ljubljana, na tel. št.:
01 23 06 100. 

S strani vlade RS pričakujemo dodatna navodila za delo v lekarnah. Ob nadaljnjem širjenju okužb z novim koronavirusom bomo obratovanje naših enot prilagajali.

Oglejte si tudi