Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Poziv uporabnikom športnih-rekreativnih plovil in rekvizitov

Uporabnike vodnih površin pozivamo, naj se glede na trenutne razmere in v izogib nepotrebnem socialnim stikom in predvsem tveganjem, ki jih s seboj nosijo športi na vodah, za čas trajanja epidemije COVID-19 odpovedo športno-rekreativnim aktivnostim na vodah in upoštevajo sprejete ukrepe in prepovedi ter priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vse uporabnike vodnih površin v RS obveščamo, da je 30. marca 2020 začel veljati Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin, s katerim so dejavnosti na javnih površinah dodatno omejene.

Gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča (tudi plovba s čolnom) je prepovedano. S čolnom se torej lahko zadržujete v akvatoriju lastne občine, tudi privezati se ne smete v nobeni od sosednjih občin.

Dodatne informacije ->

Za preprečitev širjenja okužbe, predvsem pa v izogib morebitnim nesrečam ter dodatnemu obremenjevanju tako reševalnega kot medicinskega osebja, lahko storimo največ z upoštevanjem priporočil in ukrepov za zajezitev epidemije, ter z začasno opustitvijo vseh športno-rekreacijskih aktivnosti na vodah.

V primeru nastanka nesreče na morju ali celinskih plovnih poteh se morajo uporabniki zavedati, da so reševalno in medicinsko osebje zaradi epidemije COVID-19 že prekomerno obremenjeni, omejene pa so tudi materialne zmožnosti za posredovanje, zato pozivamo k odgovornemu ravnanju.

 

Uprava Republike Slovenije za pomorstvo 

Oglejte si tudi