Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Epidemije so priložnost, da vsak poskrbi za zmanjševanje težav

Zaključuje se četrti teden epidemije v Sloveniji. Hitra ocena pove, da je situacija ugodnejša kot v najbolj prizadetih delih Italije. Vendar številke nikakor ne vlivajo optimizma.

Vodja svetovalne skupine v okviru Ministrstva za zdravje dr. Bojana Beovič je na današnji izjavi za javnost povedala, da se je število hospitaliziranih podvojilo v zadnjih sedmih dneh, medtem ko se je število sprejetih na intenzivno zdravljenje podvojilo v zadnjih petih dneh.

Zdravniki zato pozdravljajo nove ukrepe, ki bodo še zmanjšali možnost prenosa virusa med ljudmi. Ker je slovensko zdravstvo slabše opremljeno (stavbe, kadri) kot v marsikateri evropski državi, je potrebno še posebej skrbeti za to, da imamo okužb čim manj. Poleg tega imamo v Sloveniji tudi nizko število zdravnikov na 1000 prebivalcev. 

Zato moramo pri omejevanju prenosa virusa pomagati vsi. Da bo prenos čim manjši, omejimo fizično distanco, socialne stike lahko ohranjamo s pomočjo nove tehnologije, upoštevajmo higieno rok in v zaprtih javnih prostorih nosimo obrazne maske.

Če bomo ukrepe dosledno upoštevali in omejili fizične stike, je možnost prenosa virusa bistveno manjša.

Epidemije je priložnost, da vsak poskrbi, tam, kjer lahko, za zajezitev širjenja virusa.

 

 

Oglejte si tudi